Geld besparen in 2017

Langzaam komt het eind van het jaar weer in zicht. Mensen beginnen nu ook voorzichtig de balans op te maken. Begin dit jaar had je doelen opgesteld op financieel, privé of werk gebied. Al snel kom je erachter dat niet alle doelen zijn behaald en dat je financieel misschien wat beter had moeten oppassen.
Om je nieuwe financiële bespaar doelen op te stellen hebben we een paar goede tips voor je verzameld.

1. De energierekening is maandelijks een grote hap uit het huishoudt budget. Van energie overstappen is dan ook de meest logische stap. Een kleine moeite van energie prijzen vergelijken levert al snel een voordeel van enkele tientjes per maand op.
Overstappen van energie is zeer eenvoudig. Je geeft je verbruik in bij de energievergelijker, de vergelijker zoekt hierbij de best passende deal. Je geeft je gegevens op en binnen enkele dagen is de overstap geregeld. Het overstappen verloopt automatisch zonder dat je hiervoor veel hoeft te doen. Daarnaast hebben energiemaatschappijen met elkaar afgesproken dat ze naar de einddatum van je huidige contract kijken, zodat je geen overstapboete hoeft te betalen.

2. Binnenkort start de overstapperiode van zorgverzekeringen. Door premies met elkaar te vergelijken en over te stappen kun je al snel 260 euro per jaar besparen. Gebruik je jaarlijks niet zoveel ziekenhuis of specialistische zorg? Dan is het verhogen van eigen risico de beste optie. Het verhogen van eigen risico levert al snel 25 euro premie per maand op. Wist je dat alle zorgverzekeringen dezelfde zorg leveren? Alleen de zorgverzekeraar bepaald hoe de zorg geleverd gaat worden. Men hoeft niet bezorgd te zijn dat zorg niet geleverd gaat worden bij een overstap. Wil je meer informatie over het overstappen zorgverzekering, bezoek dan Overstaploket.nl.

3.Combineer diensten zoals internet, tv en bellen. Diensten los van elkaar bij verschillende providers kosten veel meer dan als je een alles in 1 neemt bij een enkele provider. Het combineren bij 1 provider levert al snel enkele tientjes per maand op. Groot bijkomende voordeel van alles-in-1 is dat alle diensten via 1 kabel binnenkomen en alle diensten op 1 factuur.

Nog meer tips over besparen? Bezoek dan eens het Nibud, deze organisatie geeft voorlichting over allerlei geldzaken. Via handige tools op hun site kun je grip krijgen op je maandelijkse uitgaven. Daarnaast geven ze trainingen voor consumenten die beter willen leren omgaan met geld.