5 Tips vergelijken kassasoftware

5 tips voor het vergelijken van kassasoftware

Ongeacht of je een fysieke winkel, horecaonderneming of webwinkel hebt, de kassa is het hart van je onderneming. Het is dan ook van belang dat het Point-Of-Sale-systeem (POS-systeem) goed aansluit bij je bedrijf. Zeker wanneer je een online kassa gebruikt, is het belangrijk dat je de beste software hebt. Het is zeker de moeite waard om het kassaprogramma goed te vergelijken voor je overgaat tot aanschaf. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. In dit blog leggen wij een aantal aandachtspunten uit waar je op moet letten bij het vergelijken van kassa software.

Welke mogelijkheden moet de kassasoftware bieden?

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen is: ‘Wat moet het kassasysteem allemaal kunnen?’. Dat het systeem in staat moet zijn om transacties te verwerken is vrij voor de hand liggend, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.Wil je verschillende software in het systeem integreren? Zoals webwinkel software? Of uitgebreid klantenbeheer?

In welke branche ben je werkzaam?

Een onderdeel waar je op moet letten is de branche waarin je onderneming actief is. Als je in de horeca actief bent heb je een ander kassasysteem nodig dan als je in de retail werkzaam bent. Niet alle software is namelijk geschikt voor elke branche. Sommige software is speciaal ontwikkeld voor de horeca en sommige speciaal voor de retail. In de horeca wil je wellicht de mogelijkheid om verschillende hardware aan te sluiten zoals pin terminals. Ben je werkzaam in de retail? Dan is het waarschijnlijk belangrijker dat de software ook je voorraad beheert en kan worden aangesloten op het retourproces.

Hoeveel mensen maken gebruik van het kassasysteem?

Een ander aandachtspunt is het aantal gebruikers dat gebruik maakt van het kassaprogramma. Ben je zelfstandig ondernemer en de enige gebruiker van het systeem? Dan zijn niet alle kassa systeem geschikt. Andersom geldt hetzelfde. Sommige ondernemers hebben meer dan tien mensen die gebruik moeten maken van het kassaprogramma. Of tussen de vijftig en duizend gebruikers. Ook dan zijn niet alle programma’s geschikt. Een belangrijk punt om op te letten.

Op welke manier wil je hulp krijgen?

De diverse aanbieders van kassasoftware verschillen in de kanalen waarmee zij ondersteuning bieden. Denk erover na welk kanaal je voorkeur heeft om contact op te nemen met de aanbieder. Wil je het liefst direct contact bij vragen? Dan is het handig als je telefonisch contact kunt opnemen. Of vind je het fijner om via de mail of chat contact op te nemen? Kies dan voor software die deze mogelijkheid ondersteunt.

Wil je de kassasoftware uitbreiden?

Tot slot is het handig om je af te vragen of je het kassasysteem wilt uitbreiden. Je kunt hierbij denken aan uitbreidingen met hardware of andere functies. Wil je bijvoorbeeld een pin terminal aansluiten of een barcode scanner gebruiken? Maar ook functies als een logo op de kassabon of de mogelijkheid tot het splitsen van betalingen kunnen belangrijk zijn.

Benieuwd welke kassasoftware het beste bij je onderneming aansluit op basis van bovenstaande aandachtspunten? Vergelijk welk kassasysteem het beste bij jouw bedrijf past.