3 kledingstukken die u nodig heeft voor een potje golf

Houdt u ervan om op zijn tijd een balletje te slaan tijdens een potje golf? Veel mensen doen dit om lekker te ontspannen en om even aan de dagelijkse stress te ontkomen. Echter gelden er, net als bij iedere andere sport, wel een aantal standaard regels voor het spelen van golf. Eén van die regels zijn de kledingvoorschriften. Wat voor kleding is hier vereist en welke schoenen worden gewenst op de golfbaan? Dat gaan we in dit artikel behandelen.

Golfpolo

Zoals aangegeven gelden er voor het spelen van golf een aantal kledingvoorschriften. Zo dient u bijvoorbeeld geen normaal shirt of polo te dragen, maar een speciaal golfpolo. Een golfpolo zorgt voor een betere afvoer van het zweet waardoor uw kleding minder snel vochtig wordt.  Dit maakt het golfen een stuk aangenamer, want niets is zo erg als kleding die nat wordt tijdens het sporten. Ook zijn de golfpolo’s een stuk flexibeler dan de normale polo’s. U kunt gewoon een swing maken zonder dat uw shirt knelt. Het is dus verstandig om een speciale golfpolo aan te trekken, want op sommige golfbanen worden de regels streng nageleefd als het gaat om kledingvoorschriften en wordt u niet eens toegelaten als u niet zo’n shirt draagt.

Golfbroek

Naast de speciale golfshirts zijn er ook golfbroeken die u kunt aantrekken. Het voordeel van een speciale golfbroek is dat deze minder schuurt dan een normale broek. Tevens zit er meer rek in en dat zorgt er weer voor dat u beter een swing kunt maken zonder dat uw kleding hierdoor gaat scheuren. Een golfbroek bezit ook over speciale broekzakken waar u de golfballen in kunt stoppen. Dit is heel handig als u de baan moet over struinen om een balletje te slaan.

Golfbroeken zijn in korte en lange varianten verkrijgbaar. Welke u aantrekt kunt u laten afhangen van de weersomstandigheden. Het advies is om vrijwel altijd voor een lange broek te gaan, zelfs in de zomer, want anders bestaat de kans dat u wordt gestoken door een insect en dat blijft altijd vervelend.

Golfschoenen

Als laatste zijn golfschoenen ook heel belangrijk. Voor heren golfschoenen worden vaak schoenen met spikes aangeraden, want buiten dat het verplicht is, kan het ook voor uw spel zeer bepalend zijn. Wanneer u niet de juiste schoenen draagt tijdens het golfen bestaat de kans dat u blessures oploopt aan uw voeten. Helemaal als u ook nog eens langdurig op de golfbaan en veel moet lopen zijn speciale golfschoenen zeer prettig. Denk er dus niet te luchtig over en schaf speciale schoenen aan om lekker een potje golf te spelen.