4 Voordelen van een kassa programma bij een webshop

4 Voordelen van een kassa programma bij een webshop

Steeds meer consumenten shoppen online. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat online winkelen in 2017 is gegroeid ten opzichte van 2016. Dit is een trend die zich al jarenlang voordoet. Tijd om daarop in te spelen dus. Met een webshop naast de fysieke winkel, bereik je een groter publiek en vergroot jij jouw kansen om te groeien. Daarnaast is een webwinkel een stuk goedkoper dan een fysieke winkel. Je hoeft namelijk geen duur winkelpand te huren of kopen.

Webshop en fysieke winkel koppelen

Met een online winkel bereik je eenvoudig een groter publiek. Door gebruik te maken van webshop software kun je snel en eenvoudig een eigen webwinkel opzetten. Dankzij webwinkel software kun jij snel stap voor stap jouw eigen online winkel openen. De rest gaat vanzelf. Als je naast jouw webwinkel ook een fysieke winkel hebt, is het handig om ervoor te zorgen dat deze winkels aan elkaar gekoppeld zijn. Dat doe je door te kiezen voor kassa software die samenwerkt met jouw webshop software. Welke voordelen dat oplevert, lees je hieronder.

1. Veilige betaalmogelijkheden dankzij een kassasysteem

De koppeling tussen een kassasysteem en webwinkel software biedt de mogelijkheid tot verschillende betaalmogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iDeal, PayPal of Afterpay. Dankzij kassa software geef jij jouw webshop bezoekers de mogelijkheid om veilig en snel hun producten af te rekenen. Des te veiliger en sneller het betaalproces verloopt, des te groter de kans dat een potentiële klant een bestelling plaatst.

2. Voorraadbeheer altijd up-to-date met kassa software

Dankzij een goed en veilig betaalproces heb jij jouw eerste product verkocht, maar hoe zit het nu met de voorraad? Door jouw kassa software voor pc te koppelen aan je webshop software, is de voorraad altijd op orde. Elk verkocht product wordt direct verwerkt in de actuele voorraad. Stel, de klant koopt een product in jouw fysieke winkel, dan wordt dit ook verwerkt in de voorraad van jouw webshop. Door de software koppeling is jouw voorraad dus altijd up-to-date en hoef jij nooit ‘nee’ te verkopen.

3. Eén overzichtelijke administratie

Zoals gezegd, wordt de voorraad altijd op orde gehouden als jij jouw kassasysteem koppelt met jouw webshop. Daardoor heb jij een goed overzicht van jouw administratie. Deze wordt namelijk niet meer in twee aparte systemen bijgehouden, maar in één centraal systeem. Het is niet meer nodig om gegevens twee keer in te vullen, waardoor je veel tijd bespaart.

4. Effectief werken met een app

Het laatste voordeel is dat de meeste softwareleveranciers een app aanbieden naast de desktop variant. Dankzij de app kun jij altijd en overal aan de slag. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een smartphone met werkende internetverbinding. Via de app kun jij handige statistieken en gegevens inzien van jouw kassa programma en voorraadbeheer. Doordat je niet meer gebonden bent aan jouw desktop, kun je een stuk efficiënter werken en een hoop tijd besparen.

Profiteer van de voordelen van een kassa programma en webshop software

Zodra jij een webshop naast jouw fysieke winkel opent, is de koppeling van kassa software en webshop software in feite onmisbaar. Toch is het nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Je moet er namelijk voor zorgen dat jouw kassasysteem kan koppelen met jouw webshop software. In het Appwiki App Center, zie je snel welke software met elkaar koppelt. Zo weet jij zeker dat jij kunt profiteren van de voordelen van software koppeling.