4x soorten massagetechnieken

Massages staan bekend als ultiem ontspannen. Het losmaken van bepaalde spieren en delen van het lichaam staat vaak centraal binnen een massagetechniek. Meestal worden er verschillende massagetechnieken gecombineerd afhankelijk van het doel. Er zijn veel verschillende soorten massagetechnieken van shiatsu tot reiki massage en een hotstone massage met stenen. Welke massage heb ik nodig voor welk doel? Hier lees je welke 4 soorten massagetechnieken er zijn.

Hotstone massage

Bij een hotstone massage worden er stenen met een temperatuur van 45 graden op het lichaam gelegd. De warmte van de stenen zorgen voor een diepe relaxatie van zowel het lichaam als voor de geest. Daarnaast zorgen stenen voor een stretching effect op de spieren. De stenen die voor deze massage worden gebruikt zijn basalstenen en samen met olie word je hiermee gemasseerd. De bewegingen bij deze massagetechniek zijn cirkelvormig en door de warmte van de stenen is deze massage zeer effectief. Deze massagetechniek stimuleert de stofwisseling en orgaanfuncties.

Shiatsu massage

De shiatsu massage is afkomstig uit Japant en betekent letterlijk vingerdruk. Bij deze massagetechiek wordt met behulp van met name duimen gemasseerd en legt de masseur druk op meridianen en acupressuurpunten. Op deze manier wordt er druk uitgeoeftent op de gewrichten en spieren. Het doel van een Shiatsu massage is dan ook het weghalen van blokkades in het lichaam. Hierdoor komt er weer nieuwe levensenergie vrij.

Reiki massage

Voor het genezen van emotionele pijn en onverwerkte ervaringen te verwerken is een reiki behandeling een goede oplossing. Tijdens een reiki behandeling worden de energiebanen weer geopend door middel van handoplegging energie op de chakra punten. Chakra punten zijn de energiepunten van het lijf. Dit zorgt ervoor dat de goede energie weer een goede doorstroming heeft. Het is mogelijk dat je tijdens de behandeling tintelingen voelt.

Reflexologie

De methode om de reflexzones in voeten, handen of oren te stimuleren is reflexologie. Deze massagetechniek kan spanning en stress verlichten als het natuurlijk goed wordt uitgevoerd. Bij reflexologie wordt je als mens in het geheel bekeken. Hierbij staan de omgeving, geest en het lichaam altijd met elkaar verbonden. Deze methode wordt ook wel een hollistische geneeswijze genoemd. Klachten als vermoeide ogen, gebrek aan energie en het gevoel van een zwaar hoofd kan door reflexologie verlicht worden.

In het algemeen dient massage dus voor stressverlichting en een positieve energieflow. Ben je zelf nieuwsgierig naar massagetechnieken? Schrijf je dan in voor een massagetechniek cursus van Wellnessacademie.