5 tips voor een vliegende webshop lancering

Webshops zijn tegenwoordig niet weg te denken uit de online wereld. En natuurlijk met een goede reden. De consument beweegt namelijk steeds meer online. Daarnaast hebben webshops ten opzichte van fysieke winkels een groot voordeel. Het bespaart geld zoals kosten van een pand en personeel. Ook kun je met een webwinkel sneller je business starten, omdat een webshop tegenwoordig sneller is gebouwd dan het opzetten van een fysieke winkel. Maar de lancering van een webwinkel is wel een kritisch moment, omdat het bepalend kan zijn voor je succes.

Wil je zelf ook snel een webshop starten? En ben je benieuwd hoe je voor een vliegende webshop lancering kunt zorgen, zodat je binnen no time je producten kunt verkopen? Met deze 5 tips helpen we je op weg.

Tip 1: Een goed plan zorgt voor structuur

Tijden worden steeds spannender voor je. Je hebt zorgvuldig je idee geëvalueerd en uiteindelijk een een product bedacht om online te verkopen. Je hebt een geschikte leverancier gevonden, producten getest en weet wat je precies wilt verkopen. Heel erg mooi, maar er is nog een hoop werk aan de winkel. De lancering van een webshop vraagt daarom om een goede voorbereiding. Zorg voordat je een webshop wil lanceren er voor dat je een solide en afgebakend plan hebt. Heb bijvoorbeeld voor ogen hoe de verzend- of promotiestrategie eruit gaat zien. En wat worden je key performance indicators (KPI’s) waar je op gaat sturen? Kortom, wanneer is je webshop succesvol? Schrijf alles op, wat en hoe het moet gebeuren. Organiseer alle taken op chronologische wijze, om het overzicht te bewaren. Maak daarnaast een schatting van de benodigde arbeidsuren. Hiermee kun je het beste beoordelen wanneer de webwinkel gelanceerd kan worden. Heb je dit allemaal in kaart gebracht, dan kun je van start gaan en systematisch naar de lancering toewerken.

Tip 2: Een responsive design gebruiken

Tegenwoordig is meer dan de helft van het internetverkeer mobiel. Steeds meer mensen kopen producten via hun smartphone. Daarom is één functie van cruciaal belang voor het succes van alle webshops: mobiel-vriendelijkheid met een responsive design. Een responsive design zorgt ervoor dat de lay-out van een website zich aanpast een de schermgrootte. Hierdoor kunnen mobiele gebruikers beter navigeren binnen je webshop en zijn ze sneller geneigd om iets te kopen. Gelukkig bieden diverse webshop software aanbieders nu een breed scala aan professionele designtemplates aan met een responsive design. Met deze templates is het zelfs voor een leek eenvoudig om een webshop te bouwen. De designtemplates houden dan niet alleen rekening met je “gewone” desktop gebruikers, maar ook met je mobiele gebruikers. Met een responsive design vergroot je dus de conversie van mobiele gebruikers en levert zo een belangrijke bijdrage aan een succesvolle lancering.

Tip 3: Bereid je sociale netwerken voor

Nadat je de webshop gemaakt hebt, is het tijd om ook alle relevante sociale netwerken voor te bereiden. Maak een Facebook pagina en zorg dat er al wat posts op komen te staan. Bijvoorbeeld over de voorbereidingen die je treft en de ontwikkeling van je webshop. Vul dus de pagina. Doe hetzelfde met je Twitteraccount. Je Facebook en Twitter account kun je vervolgens inzetten om je netwerk en potentiële klanten uit te breiden, maar ook om verschillende acties bekend te maken. Bied je mooie, kwalitatieve producten voor een bepaalde leefstijl aan, dan zijn netwerken als Instagram en Pinterest ook interessant om in te schakelen. Ben je van plan om videocontent te plaatsen, zorg dan dat je ook op Youtube je naam claimt. Vergeet tot slot niet om een LinkedIn bedrijfspagina aan te maken. Hiermee straal je extra professionaliteit uit door te laten zien dat je een bestaand, betrouwbaar en opererend bedrijf bent.

Tip 4: Zet actief online marketing in

Heb je de sociale netwerken op orde, dan is de volgende stap verschillende vormen van marketing inschakelen. Hiermee vergroot je het bereik en genereer je meer (geïnteresseerde) bezoekers op je website. De meest gebruikte en effectieve vormen zijn SEO en SEA. Hiermee zorg je dat je beter vindbaar bent in de Google zoekresultaten. Met Google Adwords kun je adverteren in de Google zoekmachine. Je maakt een account aan en kunt vervolgens advertenties beheren en biedingen instellen. Deze advertenties worden bovenaan in de Google zoekresultaten getoond, wanneer een bepaald zoekwoord aan je advertentie is gekoppeld. Daarnaast is het eenvoudig met te starten met feedmarketing. Met feedmarketing kun je je producten op externe platforms aanbieden middels een productdatafeed. Een productfeed is een exportbestand van je producten uit je database. Hierin staan een aantal attributen zoals afbeeldingen, productbeschrijvingen en prijzen. Deze feeds worden aan derde partijen geleverd zoals affiliates en prijsvergelijkers. Ook kun je PR inschakelen om je webshop meer onder de aandacht te brengen. Dit kun je doen door een persbericht te schrijven over je webwinkel. Het zorgt voor free publicity, bereikt een groot publiek en draagt bij aan de professionele uitstraling van je bedrijf. Door deze kanalen in te zetten kun je dus meer verkeer naar je website krijgen, wat uiteindelijk tot meer verkopen leidt. En meer verkopen betekenen een hogere omzet.

Tip 5: Installeer Google Analytics

Wanneer alles klaar is voor de lancering, dan is het vervolgens de bedoeling dat je ook alles kunt meten wat er rondom je webshop gebeurt. Vanaf de eerste dag van je lancering is het bijhouden van een Google Analytics account onmisbaar. Met Analytics krijg je waardevol inzicht in je bezoekers en klanten. In een fysieke winkel kun je makkelijk even een praatje maken en achterhalen wat de wensen van een klant zijn. Online ben je echter blind hiervoor, wanneer je geen data beschikbaar hebt over alle activiteiten op je webwinkel. Maak daarom een Google Analytics account aan, zodat je het gedrag van klanten en bezoekers goed kunt monitoren. Met deze data kun je vervolgens inspelen op wensen en behoeften van klanten en pas je de strategie hier eventueel op aan.