5x Creatief met foto’s

De bekende uitspraak: beeld spreekt meer dan duizend woorden, kennen we allemaal. Tegenwoordig plaatsen we foto’s online op social media van vakantie tot verjaardagen en andere speciale momenten. Met de mooiste bewerkingsapps ben je tegenwoordig de fotograaf van je eigen leven. De mogelijkheid met foto’s in oneindig. Denk aan het maken van een slinger met foto’s of als een soort behang voor aan de muur. Lees hier de tips hoe je je foto’s creatief kan zitten.

Wanddecoratie

Je zou er misschien niet gelijk aan denken, maar foto’s kunnen goed fungeren als wanddecoratie. Denk aan je mooiste vakantie foto aan de muur of een mooie gezinsfoto. Er zijn genoeg mogelijkheden om je wand op te vullen. Daarnaast kan je natuurlijk ook een fotocollage maken en deze laten drukken op een doek als je meerdere foto’s aan de muur wilt hebben. Je hebt keuze uit genoeg mogelijkheden een foto op canvas, plexiglas of hout.

Slinger

Tegenwoordig zijn de welbekende polaroids erg populair. Er blijven nieuwe camera’s op de markt verschijnen van merken als Nikon, Fuji Film en nog veel meer. Leuke mini foto’s van je mooiste momenten. Leuk om neer te zetten in een standaardje of op de muur te plakken, maar waarom geen slinger? Leuk om aan je muur te hangen als decoratie. Je kunt het gemakkelijk zelf maken met een stukje touw en wat kleine (houten) knijppertjes

Fotoboek

Een fotoboek blijft een favoriet. Veel mensen denken bij een fotoablum wat je opbergt in de kast, maar waarom maak je niet je eigen persoonlijke fotoboek en leg je hem op tafel net zoals je met magazines doet. Daarnaast kan je een fotoboek ook omtoveren tot een magazine. Niet alleen leuk voor jezelf in huis, maar ook een speciaal cadeau voor een vriend of vriendin.

Behang

Zoals al eerder genoemd blijven foto’s aan de muur erg populair. Dat kan in een mooi lijstje, maar waarom creëer je niet gewoon je eigen fotowall? Super leuk en gaaf idee om een soort foto behang te maken bijvoorbeeld voor in de woonkamer. Dit kan je met polaroids doen, maar ook simpelweg door foto’s af te drukken op bijvoorbeeld mooi foto papier. Hoe groter je creativiteit, hoe persoonlijker het uiteindelijk wordt.

Verjaardagskalender

Een ander leuk idee voor je foto’s is het maken van een eigen kalender. Dit kun je leuk indelen door voor elke maand een bijpassende foto te kiezen. Niet alleen leuk en handig voor jezelf, maar ook om cadeau te doen.

Maak jij gebruik van foto’s als decoratie voor in huis?