5x Waarom chocolade goed voor je is

Aan het begin van het nieuwe jaar wordt er nog trouw vast gehouden aan de goede voornemens. Vaak is dat: meer sporten en minder snoepen. Nu blijkt uit onderzoek dat chocolade nog niet eens zo slecht voor je is, sterker nog volgens onderzoekers aan de Universiteit van California-San Diego is chocolade goed voor je gezondheid. Fijn nieuws voor de chocolade liefhebbers onder ons. Lees hier de vijf redenen waarom chocolade goed is voor je

  1. Verminderde kans hartaanval en beroerte

Je leest het goed: chocolade vermindert de kans op een hartaanval. Uit onderzoek is gebleken dat bloedplaatjes minder snel bij elkaar komen als je chocolade eet. Daarnaast vermindert chocola ook het risico op een beroerte. Uit Zweedse studies is gebleken dat 45 gram chocola per week goed is voor 20 procent minder kans op een beroerte. Het stofje Flavonoiden in chocola bevat anti-oxidanten die de kans op een beroerte aanzienlijk verlagen.

  1. Chocolade is goed voor je huid

‘Puistjes door chocola’is een fabel. Dan gaat het tenminste wel over pure chocolade. Hoe meer cacao er in de chocolade zit, hoe gezonder de chocolade is. Ook in dit geval hebben de Flavonoiden een positief effect. Deze stof beschermt namelijk tegen UV-straling. Natuurlijk blijft zonnebrand nog steeds belangrijk en moet je dit ook zeker niet overslaan!

  1. Sterkere hersenen

Volgens onderzoekers uit Amerika is gebleken dat donkere chocolade een beschermende functie heeft op je hersenen. Tijdens dierenproeven kwam naarvoren dat de zichtbare schade aan de hersenen afnamen, bij muizen met beroertes. Ook heeft donkere chocolade effect op het geheugen.

  1. Langer leven door chocolade

Ja je leest het goed: chocolade zorgt voor een langer leven. Nu moet je niet gelijk naar de super markt rennen om repen in te slaan, want deze repen bevatten veel E nummers en andere chemicalien. Jeanne Louse Calment, de oudste persoon van de wereld, is maar liefst 122 jaar geworden en zij at 1,2 kilo pure chocolade per week! Uit onderzoek is naar voren gekomen dat dit twee levensjaren heeft toegevoegd.

  1. Chocola positief effect humeur

Last but not last heeft chocolade een positief effect op je humeur. Een reep stimuleert namelijk de productie van endorfine. Het stofje dat zorgt voor een blij en gelukkig gevoel.

Wat ga jij doen nu je weet dat chocolade een positief effect heeft op je gezondheid? Ga je voor de extra pure en gezonde variant of toch liever voor een lekkere reep witte of melk chocolade? Klik hier voor de specialist op het gebied van chocola.

[DFR:category?c=1585482]