Afslanken: do’s en dont’s van drinken?

Ben je begonnen met afslanken maar heb je meer informatie nodig over wat je wel en niet kunt drinken? Lees dan snel verder.

Do: water
Iedereen weet dat water goed voor het lichaam is. Het lichaam zelf bestaat zelfs voor 75% van uit water. Dit water moet ververst worden waardoor het belangrijk is om voldoende te drinken. Tijdens de dag veel water nuttigen zorgt er niet alleen voor da je minder honger hebt maar het is ook nodig om het lichaam aan te vullen met water. Twee liter water moet je ten minste dagelijks tot je nemen maar iets meer is nog beter. Water is nodig voor verscheidene functies in het lichaam. Zo reinigt water het lichaam maar water is ook essentieel voor het transporteren van de voedingsstoffen naar de cellen.

Do: eiwitshakes
Het lichaam heeft eiwitten nodig tijdens het afslanken, meer dan normaal. De eiwitten zorgen er grotendeels voor dat de spieren behouden worden als je vet kwijtraakt. Je herstelt beter als je eiwitshakes drinkt en nieuwe spiercellen worden sneller aangemaakt. Het voordeel van eiwitshakes is het gemak. Je kunt de shake gebruiken als maaltijdvervanger of als supplement op de voeding zodat je meer eiwitten binnenkrijgt. Als je afslankt met sporten dan is een whey shake het geschiktst. Goedkope shakes zijn hier te vinden. Dit zijn de snelste eiwitten die als supplement verkrijgbaar zijn.

Don’t: alcohol
Voor veel mensen is alcohol bijna onmisbaar als het gezellig is. Stoppen met alcohol is voor deze mensen niet makkelijk. Het is echter niet goed voor het lichaam, dat weet iedereen. Dat is helemaal het geval als er veel alcohol gedronken wordt. Tijdens het afvallen is alcohol uit den boze. Alcoholische dranken kun je niet meer drinken en ook niet als het gezellig is. De alcohol biedt geen meerwaarde voor het lichaam en het werkt het vet verbranden alleen maar tegen. De calorieën in alcohol zijn nergens goed voor en het zijn er maar liefst 7 per gram. Dit is bijna twee keer zoveel als in een gram eiwitten of koolhydraten.

Don’t: frisdrank
Suiker is een voedingsmiddel dat al jarenlang gelinkt wordt aan obesitas. Dat is niet zonder reden. Het heeft een nadelig effect op de bloedsuikerspiegel waardoor vetten sneller opgeslagen worden. Veel suiker binnenkrijgen door middel van dranken en voeding wordt hierdoor afgeraden. Er zijn veel producten met suiker die het beste vermeden kunnen worden. Een voorbeeld van een product met veel suiker is frisdrank. Deze hebben veel suikers wat het vet verbranden niet helpt maar het maakt het ook moeilijker om een gezond gewicht te behouden. De frisdrank kan het beste omgeruild worden voor water maar het kan ook vervangen worden door thee zonder melk en suiker of koffie. Het is ook mogelijk om voor de light variant te kiezen. Deze bevatten geen suiker maar wel zoetstoffen waardoor de frisdrank nog steeds de zoete smaakt heeft.