Auto accessoires voor verkeersveiligheid

Autofabrikanten ontwikkelen technologieën om verkeersongelukken en letsel te beperken. Volvo is het automerk dat bekend staat om veiligheid. Zij hebben als eerste fabrikant een airbag geplaatst bij de motorkap, welk opblaast op het moment er een aanrijding is met een fietser of voetganger. Op deze manier wordt letsel beperkt, waardoor levens gered kunnen worden. Volgens berichtgeving van de Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal verkeersslachtoffers met dodelijk afloop gedaald. Interessant hierbij is dat het aantal verkeersgevallen met bromfietsers en scootmobiel gebruikers gestegen. Fietsers en motorrijders blijven ook kwetsbare verkeersdeelnemers. Niet te vergeten de populariteit van e-bike gebruikers, onder met name ouderen, welk verantwoordelijk is voor meer ongelukken.

Verkeerd menselijk handelen

Zelden zal een verkeersongeluk de oorzaak zijn van gebreken bij een technologie of techniek, zoals bijvoorbeeld remmen die niet meer werken of een wiel dat afbreekt van een draagarm. In nagenoeg alle gevallen is het menselijk handelen verantwoordelijk voor ongelukken. Het rijden onder invloed, niet verlenen van voorrang, inschattingsfouten, agressief of onzeker weggedrag en met andere dingen bezig zijn dan behalve het verkeer zijn de oorzaak. Mobiele telefonie en het app-gedrag van bestuurders valt hier ook onder. Overheden nemen hiervoor maatregelen door waarschuwingsborden te plaatsen langs wegen. Jammer genoeg is de overheid ook verantwoordelijk voor onveiligheid op de weg. In veel gemeentes worden rotondes vol geplaatst met reclameborden, waardoor overzicht beperkt wordt. Tevens reclameborden naast snelwegen, waardoor de aandacht wordt afgeleid van het verkeer. Echter mag dit nooit het excuus zijn voor een ongeluk. Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs behoort te weten dat je nooit voorrang moet nemen, zonder het te krijgen.

Autotechnologie en accessoires

Technologie zorgt voor het beperken van verkeersongelukken en letsel. De gordel en airbag zijn inmiddels van toepassing op elke auto. Nadeel van een airbag bij oudere auto’s is dat deze vaak niet (goed) werkt, aangezien de gaspatroon (die de airbag moet opblazen) niet (goed) werkt. In de toekomst, kan men verwachten dat een airbag tijdens een APK preventief vervangen moet worden. Periodiek onderhoud en de jaarlijkse APK controle zijn belangrijk om overzicht te krijgen van mogelijke gebreken. Zo kan een defect aan de remmen vroegtijdig opgelost worden, zodat men met zekerheid kan remmen. Goed zicht op wegen, verkeersborden en andere verkeersdeelnemers is belangrijk. Moderne en luxe auto’s zijn standaard voorzien van xenon verlichting. Meer licht, dan regulier licht, voor elke auto kan je een ombouwset vinden bij een xenon specialist. Andere moderne toepassingen, zoals hillclimb-assist, parkeersensoren, EPS en de nieuwe autopilot-functie. Dit laatste een functie waardoor de auto automatisch vaart mindert op het moment de auto een tegenligger nadert. Alle verkeersmaatregelen en innovaties zijn leuk, maar gezond verstand en aandacht tijdens het rijden blijft het belangrijkst.

[DFR:category?c=1585476]