Met de auto op vakantie? Hoe zit dat ook alweer over de grens?

Het is bijna weer zover, de zomer staat om de hoek en daardoor worden er nu volop boekingen voor een zomervakantie gedaan. Wordt het dit jaar Frankrijk, Italië of Spanje? Een goede voorbereiding is daarbij bijna de garantie voor een onbezorgde vakantie. Zeker als je met de auto op vakantie gaat. Wist je bijvoorbeeld dat het in Frankrijk verplicht is een alcoholtest bij je te hebben?

Regels in het buitenland
In Nederland is het alleen verplicht om een gevarendriehoek in de auto te hebben, voor als je met pech langs de weg komt staan. Echter zijn onze buurlanden met deze verplichtheden soms wat strenger. Zo moet je in de meeste landen ook een veiligheidshesje en een verbanddoos in de auto hebben. In slechts enkele landen is het verplicht een brandblusser, alcoholtest en reservelampen in de auto te hebben. Hierbij is Frankrijk het enige land waarbij je een alcoholtest in de auto moet hebben. Deze testen zijn in Frankrijk bij apotheken, supermarkten en tankstations te koop. Mocht je helemaal goed voorbereid de auto in willen gaan, kun je ook een alcoholtest aanschaffen bij de ANWB.

Ga goed verzekerd op autovakantie.
Goed verzekerd de weg op gaan is belangrijk en daarbij ook verplicht. Je wilt natuurlijk niet langs de weg met pech komen te staan, of bij ongelukken diep in je portemonnee hoeven te duiken. Daardoor is het belangrijk je autoverzekering goed na te kijken voordat je op vakantie gaat. Hierbij heb je verschillende typen verzekeringen, namelijk WA, WA+ en WA+ volledig casco.

Welke verzekering past bij jouw auto?
Een WA-verzekering (ook wel wettelijk aansprakelijkheidsverzekering) is voor iedere autobezitter in Nederland verplicht. Door deze verzekering af te sluiten ben je verzekerd voor schade die je bij andere personen en hun eigendommen aanricht. Je hebt ook de mogelijkheid om een WA+ verzekering af te sluiten, zodat je als eigenaar van je auto ook verzekerd bent voor inbraak en stormschade. Als je net een nieuwe auto hebt gekocht, dan is het aan te raden een WA+ volledig casco verzekering, ook wel allriskverzekering genoemd, af te sluiten. Hiermee ben je ook verzekerd voor schade aan jouw auto door eigen schuld. Wist je trouwens dat je veel kunt besparen op je autoverzekering? Door autoverzekeringen te vergelijken kun je tot honderden euro’s op jaarbasis besparen, mooi meegenomen voor leuke activiteiten tijdens de vakantie!