Automatiseringsapparatuur ook steeds populairder online

Sinds de opkomst van het web is het enorm hard gegaan met het aantal online verkochte producten. Echter heeft er jarenlang wel een verschil gezeten in wat voor soort producten er online verkocht werden, zo was het met name de retail producten die het goed deden. Denk bijvoorbeeld aan de fashion producten en elektronica goederen. De luxe goederen als dure machines, auto’s en andere kostbare goederen werden tot op heden nog niet actief online verkocht.  Sinds begin 2016 zien we daar toch verandering in komen, met name de dure machines als geautomatiseerde fabrieksapparatuur doet het goed.

Goederen binnen de automatisering
De online verkoop van luxe producten en met name dure machines is enorm toegenomen, zo blijkt uit o.a. onderzoek van palletwikkelaar leverancier Stremabenelux. De online ervaring is enorm verbeterend en de informatie voorziening is enorm toegenomen. Door de extra informatie op de website is het voor de consumenten / bedrijven die behoefte hebben aan de betreffende producten steeds duidelijker wat een specifiek product voor specificaties heeft en is daardoor sneller bereid om een dergelijk product te bestellen. Naast het bovenstaande feit is het een feit dat er continu een optimalisatie slag gemaakt wordt binnen het bestelproces. Dit heeft als doel om het bestelproces een stuk eenvoudiger te maken en ook dit zal het aantal bestellingen bevorderen.

Overige branches
Ook de online autoverkoop gaat het steeds beter doen, toch zien we nog wel steeds dat er online georiënteerd wordt en de uiteindelijke aanschaf offline plaatsvind. Echter zien we wel echt een duidelijke groei in online bestellingen, met name binnen de lease activiteiten is een groei te zien.

Deze ontwikkelingen laten dus zien dat het internet steeds volwassener wordt en dat op termijn alle producten online te verkrijgen zullen zijn en ook online gekocht zullen gaan worden.