Het belang van E-bike verzekeringen

E-bikes zijn fietsen die door een elektromotor worden aangedreven. Hierdoor is het mogelijk om er zelf op te kunnen fietsen of je kunt de motor gebruiken om het als bromfiets te gebruiken. De naam E-bikes is afgeleid van het engelstalige woord “Electronic Bikes”. In het Nederlands noemen ze dit daarom ook vaak: Elektronische Fietsen.

De E-bikes zijn een geweldige uitvinding omdat iedereen dit als vervoermiddel zou kunnen gebruiken. Vooral in Nederland omdat er hier alleen al bijna 18 miljoen fietsen staan. Bijna iedereen weet ook hoe hij/zij kan fietsen en met de mogelijkheden van de elektromotor wordt het fietsen alleen maar eenvoudiger. Bovendien zijn de E-bikes wel tot 50 keer zo zuinig als een auto.

De prijzen van E-bikes zijn nu nog wel vrij duur. Hierbij kan je denken aan gemiddeld 1500 tot 2000 euro. Er zijn ook nog niet veel 2e hands E-bikes beschikbaar omdat de meest comfortabele E-bikes in de 21e eeuw op de markt zijn gekomen. Het zal voorlopig dus nog aardig veel geld kosten om aan een E-bike te komen. Het is daarom verstandig om een E-bike verzekering af te sluiten. Met behulp van verschillende aanbieders zoals Meeus, ANWB, Allianz & Unive is het mogelijk om je E-bike te verzekeren voor slechts een paar euro per maand. Hiervoor hoef je je dus niet meer druk te maken om schade aan jezelf of de fiets, maar ook tegen diefstal. Op E-bike-verzekering.nl kun je E-bike verzekeringen vergelijken van alle aanbieders in Nederland. Hierdoor kom je het best achter de verschillen tussen de voorwaarden van alle E-bike verzekeringen.