Besparen door energie acties te vergelijken

Door gebruik te maken van energie acties kan je veel geld besparen of leuke kado’s ontvangen. Zo bieden verschillende leveranciers kortingen en kado’s aan. Het loont daarom zeker om alle energie aanbiedingen te vergelijken. 

Energie acties met kortingen

Er zijn erg veel aanbiedingen beschikbaar op het gebied van energiecontracten. Een overzicht van energie acties is ideaal voor consumenten om een helder beeld te krijgen. Leveranciers maken namelijk gebruik van uiteenlopende aanbiedingen. Zo biedt Essent een MediaMarkt kadobon aan en Nuon een gratis tablet. Naast welkomstcadeau’s maken sommige energieleveranciers ook gebruik van welkomstbonussen of cashback acties.

Oxxio biedt bijvoorbeeld een cashback actie aan ter waarde van € 50,-. Let wel goed op de voorwaarden van energie acties. Zo hanteren sommige leveranciers een hoger tarief of een hoger vastrecht. Daarnaast is het ook aan te raden om te letten op de verschillende acties voor stroom en gas of enkel gas of stroom.

Het vergelijken van energie acties

Het vergelijken van energie acties is eenvoudig, je moet letten op de tarieven, de duur van het contract en natuurlijk de aanbieding. Het is voordeliger om een éénjarig contract aan te schaffen omdat je hierdoor ieder jaar over kunt stappen naar een nieuwe leverancier. Hierdoor kan je ieder jaar weer gebruik maken van een nieuwe energie aanbieding.

Bepaal van te voren of je gebruik wilt maken van een cashback actie of liever energie met een gratis kado wilt. Momenteel kan je kiezen uit drie verschillende kado’s: een MediaMarkt kadobon, een gratis tablet of een bol.com kadobon. De kado’s zijn alleen verkrijgbaar bij een gas en stroom contract. Wil je enkel gas of stroom dan kan je gebruik maken van energie acties met korting. Bij een cashback actie ontvang je het geld binnen enkele weken op je rekening. Wanneer je kiest voor korting op je jaarafrekening, wordt de korting verrekend aan het einde van het jaar.