Een van de beste oplossingen voor slechte verbindingen in huis: WiFi repeater

Het is een van de meest voorkomende irritaties als het gaat om internet in huis: geen verbinding of bereik. Het vervelende hieraan is dat er vaak niks aan te doen is. De meeste routers zijn op dezelfde wijze geproduceerd en hebben dus allemaal dit probleem. Het probleem zit hem echter niet zo zeer in de routers, het probleem ligt vooral aan de manier waarop de meeste huizen gebouwd worden. De meeste huizen worden tegenwoordig zo gebouwd dat er dikke betonnen muren zijn, dat er een goede isolatie is en dat er een meterkast vol bedrading hangt, omdat er tegenwoordig meer elektrische apparaten zijn die verbonden moeten zijn met de hoofdvoeding. Hierdoor kan het signaal wat een router afgeeft heel moeilijk bij de bron, de laptop, de mobiel of iets anders, komen. Er is echter wel iets wat het bekijken waard is, namelijk, de WiFi repeater.

Wat is een WiFi repeater?

Een WiFi repeater is een apparaat dat je op een plek kan hangen/zetten waar geen goed bereik is van de router. Dit is bijvoorbeeld de bovenverdieping of de tuin. Dit apparaat vangt het signaal van de router op. Dit signaal herhaalt hij dan om zich heen, op dezelfde wijze dat een router zou doen. Hierdoor krijg je een signaal verdubbelt en kan je ook op plekken waar de oorspronkelijke router zou komen een signaal. Hierdoor kan je ook op de bovenverdieping of in de tuin een signaal van de router krijgen. Het is dus een handig apparaatje wat ervoor zorgt dat je op meer plekken WiFi hebt. Zijn er dan ook nadelen?

Nadelen

Er zijn altijd nadelen aan een apparaat, maar het is zelf de afweging maken wat je belangrijker vindt. Het apparaat deelt het sterke signaal, dus je krijgt niet dezelfde sterkte als je normaal zou hebben. Je hebt dus in de tuin wel signaal, maar wel 2 keer zo klein als een normaal signaal van de router. Daarnaast slurpt het apparaat ook energie, wat vervelend kan zijn als je vrij duurzaam leeft. Het zijn 2 kleine dingen waar je over na moet denken voor je een WiFi repeater aanschaft.

Voordelen en het kopen van een repeater

Er zijn ook genoeg voordelen te bedenken, waar de prijs één van is. Het is geen duur apparaat en je zou er zelfs meerdere kunnen kopen. Op wifirepeater.nl zie je de meest gangbare modellen staan met prijs en specificaties. Op deze manier kan je zelf een vergelijking maken van de repeaters en zelf bepalen welke jij denkt nodig te hebben. Ook staan op die websites ontzettend veel tips voor de beginnende gebruiker en ook het belang van het apparaat wordt nogmaals bedrukt. Je kunt er ook terecht voor vragen en voor vragen over of je het moet aanschaffen. De experts proberen je te helpen met jouw huis en kwesties en kijken dan welk apparaat bij jouw huis en bij jouw router past. Op deze manier krijg je altijd een prettig apparaat in huis wat ook daadwerkelijk goed werkt.