Betaal nooit teveel voor een telefoonabonnement

Een van de nadelen aan een mobiele telefoon, zijn de hoge kosten die een telefoonabonnement met zich meebrengt. Vaak betaal je bij een telefoonabonnement niet alleen voor het tegoed wat je verbruikt, maar ook voor de mobiele telefoon die je bij het abonnement krijgt. Hiermee lopen je maandelijkse lasten vaak al snel op tot een paar tientjes! Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kosten voor een telefoonabonnement zo goed mogelijk te drukken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een zogenaamd sim only abonnement in combinatie met een los toestel?

Besparen door telefoonabonnementen te vergelijken

Kies voor het vergelijken van gsm abonnementen om te kunnen besparen op de maandelijkse lasten. Bij de toestellen die al iets ouder zijn kunnen de kosten tussen verschillende telecomproviders behoorlijk uiteenlopen. Zo betaal je bij de ene provider bijvoorbeeld twintig euro, terwijl een andere provider dertig euro voor hetzelfde toestel vraagt. Vaak is het tegoed bij een duurder abonnement groter, waardoor je meer kunt bellen, sms’en en mobiel internetten. Wanneer je dit niet verwacht te gebruiken is het vanzelfsprekend beter om te kiezen voor een goedkoper mobiel abonnement.

Tijdens het vergelijken van verschillende gsm abonnementen komt dit prijsverschil duidelijk naar voren, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Je kunt vanzelfsprekend ook verschillende toestellen met elkaar vergelijken, die je bij een bepaald abonnement kunt kiezen. Wil je bijvoorbeeld een mobiele telefoon van een specifiek merk? Een telefoon met een erg goede camera? Of een andere specifieke eigenschap?

Een sim only abonnement afsluiten

Wanneer je in het bezit bent van een toestel die goed werkt, is een abonnement met toestel sterk af te raden. Kies in dit geval liever voor een sim only abonnement van een of twee jaar! Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor het tegoed wat je iedere maand kunt gebruiken. De maandlasten worden hierdoor een stuk lastiger, omdat er geen kosten voor de mobiele telefoon zelf in de abonnementskosten zijn verwerkt.