Controleer altijd wat u moet betalen voor een telefoonabonnement

In Nederland is het tegenwoordig ondenkbaar dat iemand geen telefoonabonnement heeft. Enkel de mensen die gebruik maken van prepaid vallen niet in deze categorie, maar het gros is toch wel voorzien van een smartphone met abonnement. Onder deze telefoonabonnementen was het eerst alleen maar mogelijk om een abonnement met smartphone aan te schaffen. Tegenwoordig heeft deze soort met sim only een geduchte tegenstander. Sterker nog, veel mensen stappen juist over op een sim only abonnement vanwege de lage prijzen. Wat voor telefoonabonnement je ook in bezit hebt, het is altijd van cruciaal belang om te controleren wat u moet betalen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe moet u dat aanpakken?

Kijk naar de tarieven op internet

Wanneer u op het punt staat om een telefoonabonnement af te sluiten bij een bepaalde provider, let u natuurlijk op een aantal punten. Eén daarvan zijn de tarieven die worden gegeven. Dit communiceren providers vaak via hun website zodat iedereen weet wat ze kunnen verwachten en dat niemand voor verassingen komt te staan. Waarschijnlijk vindt u het ook belangrijk wat een provider aanbiedt aan tarieven. Dit bepaalt namelijk hoeveel u maandelijks kwijt bent en van hoeveel belminuten en MB’s u gebruik kunt maken. Wanneer u dus een rekening krijgt voorgeschoteld is het raadzaam om dit eens naast de tarieven te leggen die op internet staan. Klopt dit eigenlijk wel of wordt u om de tuin geleid?

Let op alle kosten

Het is logisch dat u vaak naar de belkosten en internetkosten kijkt, want daar maakt u immers het meeste gebruik van. Maar heeft u ook al eens nagedacht over andere kosten, zoals onderhoud, klantenservice, voicemail en dergelijke? Vaak wordt dit vergeten en daarbij kunnen de totale maandelijkse kosten dus hoger uitpakken. Het is dus voor uzelf raadzaam om eens na te gaan wat voor kosten u allemaal maakt en dit eens op papier te zetten. Daarmee brengt u in kaart wat u kwijt bent en kunt u dit controleren bij de provider. Het zou toch zonde zijn als u op een heel ander bedrag uitkomt dan de provider aankaart?