De LEGO bouwstenen maken je Happy!

De LEGO bouwstenen maken eigenlijk iederen wel happy. LEGO is een lijn van plastic speelgoed waar kinderen, jongen en volwassen met veel plezier mee bouwen. ‘The Lego Group’ is het bedrijf dat deze legostenen introduceerde in de wereld van speelgoed. Sindsdien hebben de leuke felgekleurde bouwstenen voor een revolutie gezorgd wereldwijd. De bouwsteentjes zijn immens populair onder jong en oud. Het hoofdkantoor van LEGO zit gevestigd in Billund, Denemarken. Het vlagschip van dit bedrijf is de LEGO lijn, waaronder ook andere bekende speelgoedlijnen vallen. DUPLO en Technic zijn ook van de LEGO groep. Maar ook Bionicle lijn met de stoere Bionicles zijn uitgebracht door Lego. Naast de felgekleurde bouwstenen, maakt Lego ook vele andere onderdelen en minifiguren. De onderdelen kunnen op verschillende manieren worden geconstrueerd, zodat er objecten ontstaan zoals voertuigen, gebouwen, robots en nog veel meer. Alles dat gebouwd wordt kan vervolgens ook weer uit elkaar worden gehaald, zodat er weer iets nieuws kan worden gebouwd. Oneindig lang speelplezier dus. Lego is in veel shops te koop. Maar het leukste, vrolijkste en kleurrijkste shopje is toch wel www.happybouwstenen.nl. Daar verkopen ze allerlei soorten Legosets voor jong en oud, jongens en meisjes, van beginners tot gevorderden.

De geschiedenis van LEGO bouwstenen

‘De LEGO groep’ begon in het werkplaatsje van Ole Kirk Christiansen, een timmerman uit Billund in Denemarken. Hij begon met het maken van houten speelgoed. In 1934 richtte hij het bedrijf op dat luisterde naar de naam ‘Lego’, wat vrij vertaal ‘speel goed’ betkent. Daarna begon Lego met het produceren van plastic speelgoud. In 1949 kwam er een nieuw product op dat ook wel de eerste versie van de bekende Lego bouwstenen kan worden genoemd. Deze bouwsteentje werden ‘automatisch verbindende stenen’ genoemd. In die tijd was het speelgoed vooral van hout. Het was dus nogal een stap om speelgoed van plastic uit te brengen. En dat sentiment tegen plastic speelgoud bestaat uiteraard nog steeds. Veel mensen hebben toch het idee dat plastic niet het ideale materiaal is om speelgoed van te maken. Bij LEGO hebben mensen dit idee helemaal niet. Het Lego speelgoud vormt hierop echt de uitzondering in de algemene negatieve houding van mensen ten opzichte van plastic speelgoed.

Plastic bouwstenen in plaats van hout

Een Deens tijdschrift genaamd ‘Toy Times’ zei na het bezoeken van de Lego fabriek in 1950, dat plastic nooit in staat was om het houten speelgoed te vervangen. In 1958 werd het design van de moderne bouwsteen ontwikkeld, hoewel het nog wel vijf jaar duurde voor het juist materiaal werd ontwikkeld. Kijk! Daar worden we happy van! Van al die Happy, vrolijke, gekleurde bouwstenen. Zonder Ole Kirk Christiansen hadden wij dus nooit zoveel plezier aan Lego kunnen beleven. Na het ongekende succes van Lego startte het bedrijf ook met DUPLO. De Duplo bouwsteen was twee keer zo hoog, breed en lang als normale bouwstenen. Ook de DUPLO lijn met speelgoed gericht op de jongere kinderen was immens populair.

[DFR:category?c=1577827]