Diclofenac 25 mg kopen

Diclofenac 25 mg kopen doe je bij de drogist. Diclofenac is een van de meest voorgeschreven pijnstillers die vrij verkrijgbaar zijn bij de drogist. Diclofenac 25 mg is een niet-steroïde ontstekingsremmer en pijnstiller behorend tot de zogenaamde NSAID’s. Deze pijnstillers werken ook koortsverlagend en worden met name toegepast bij ontstekingen zoals artritis om meer verlichting te kunnen geven.

Diclofenac 25 mg kopen zonder recept

Voor deze pijnstiller is het niet nodig om eerst een recept te halen bij de huisarts. Het is een van de vrij verkrijgbare pijnstillers die je dus bij elke drogist of apotheker kan kopen.

Enkele zaken zijn belangrijk om te weten wanneer je wil Diclofenac 25 mg kopen:

  • Tabletten zijn circa 1 uur na inname werkzaam. Dit effect houdt ongeveer 6 uur aan.
  • Let op: het gebruik van Diclofenac geeft kans op maag- en darmzweren en bloedingen. Zeker als je medicatie gebruikt voor je maag of darmen is het raadzaam eerst de huisarts te consulteren. Ben je ouder dan 70 jaar, of zijn er eerder klachten geweest met betrekking tot een maag- of darmzweer, of gebruik je anti-bloedstollingsmedicijnen, dan is het gebruik van een maagbeschermer ( Arthrotec bijvoorbeeld) nodig. Informeer hiernaar bij je huisarts arts of vraag de apotheker om een alternatief.
  • Wees voorzichtig met alcohol. Het gebruik van medicijnen in combinatie met alcohol vergroot de kans op maagklachten. Daarnaast kan alcohol ook voor de optimale werking van medicijnen nadelig zijn.
  • Vraag de apotheker of je diclofenac veilig kunt gebruiken in combinatie met andere geneesmiddelen, ook als die zonder recept zijn gekocht.
  • Diclofenac kan schadelijk zijn tijdens de zwangerschap. Overleg daarom met je huisarts voor je Diclofenac gaat gebruiken.

Gebruik Diclofenac NIET na de 7e maand van de zwangerschap.