Goedkoop bellen met een sim only abonnement 

Steeds meer consumenten stappen over op een sim only abonnement. Met een sim only abonnement wordt bellen, sms’en en het gebruik van mobiele data een stuk goedkoper. Een sim only bundel kan interessant zijn als je momenteel gebruik maakt van een prepaid simkaart of wanneer je geld wilt besparen op je maandlasten. Bij een sim only abonnement krijg je zoals de naam al zegt geen mobiele telefoon. Het is raadzaam om sim only aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat je de meest geschikte sim only bundel vindt om te kunnen bellen, sms’en en internetten. Sim only vergelijken is heel eenvoudig met een van de verschillende vergelijkingstools op internet.

In een dergelijke vergelijkingstool kun je vaak invoeren hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je maandelijks verwacht te gebruiken. De vergelijkingstool geeft vervolgens de goedkoopste oplossing weer.

Je sim only bundel maandelijks aanpassen

Bij vrijwel iedere aanbieder van sim only abonnementen is het mogelijk om je bundel maandelijks te vergroten. Het is daarentegen niet mogelijk om het aantal belminuten, sms’jes en megabytes aan mobiele data te verlagen. Zorg er om die reden voor dat je met een relatief kleine sim only bundel begint, die je maandelijks kunt verhogen als je meer data gebruikt dan je vooraf wellicht verwacht had. Pas na het verlopen van je sim only abonnement is het mogelijk om deze naar beneden bij te stellen. Het is vanzelfsprekend zonde als je voor tegoed betaalt wat je niet gebruikt.

Zelf een sim only bundel samenstellen 

Het fijne aan sim only abonnementen is de mogelijkheid om de bundel zelf samen te stellen bij het afsluiten van het sim only abonnement. Zo kun je zelf kiezen hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je iedere maand wilt kunnen gebruiken. Sommige providers bieden enkel vooraf samengestelde sim only bundels aan.