Hoe belangrijk zijn online reviews voor consumenten?

Voordat een consument overgaat tot het kopen van een product zoeken ze vaak op internet naar informatie en reviews. Consumenten willen alles weten over de verschillende types, mogelijkheden en waar het goedkoopste is. Steeds meer speelt ook het kwaliteit van het product mee in de keuze van de consument. Er is eenmaal veel te vinden op internet. Maar liefs 92% van de consumenten checkt online reviews voordat ze een aankoop doen. Niet alleen consumenten kijken naar reviews maar ook bedrijven en zzp’ers kijken ernaar voordat ze gaan kopen of samenwerken. Reviews bepalen koopgedrag

Consument bepaald reputatie van je bedrijf

Vroeger had je als bedrijf je reputatie in eigen handen. Bedrijven konden zelf bepalen hoe hun imago naar buiten werd gebracht. Als een bedrijf slecht vindbaar op internet is en niet aanwezig is op social media word dat al gauw minder betrouwbaar ervaren. Hoe hoger op Google ranking hoe meer bezoekers een website krijgt. Tegenwoordig willen mensen alles met elkaar vergelijken en ook graag hun meningen delen met anderen. Er zijn een aantal gevolgen door deze verandering voor de marketing:

Online reviews verkleint het gat tussen marketing en de waarheid

Merken kunnen niet zomaar iets beloven aan klanten. Elke leugen zal gauw genoeg ontdekt worden en ook worden vermeld ergens op de website. Het is voor bedrijven belangrijk geworden om te luisteren naar wat hun klanten willen of wat men verwacht van bepaalde producten. Er zijn zelfs team opgezet bij grote bedrijven die online op zoek zijn naar klachten en hierop reageren met oplossingen.

Tegenwoordig zijn er veel vergelijking site waarop er diverse producten worden beoordeeld door consumenten die het product hebben gekocht. Wat vrij nieuw is www.ervaringenreview.nl waarop alle producten maar ook diensten op staan vermeld.

Onder de bedrijven bestaat ook de angst om beoordeeld worden. Ze zijn vaak bang dat consumenten onterecht negatief beoordelen. Je hoort vaak verhalen dat consumenten dreigen met slechte reviews als ze hun zin niet krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat slechts 2% van de consumenten dit doet. Wanneer je zelf veel hoger zit moet je natuurlijk ook kritisch kijken naar je bedrijf of deze kritiek van consumenten een seintje zijn om iets aan je product of dienst te doen.

Let op: Reviews op externe site zeggen meer dan reviews op je eigen site. Ze komen immer onafhankelijker over