Hoe geef je jouw slaapkamer allure?

De slaapkamer is een niet te onderschatten plek in jouw woonhuis. Mocht je niet al te vaak op de bank in slaap vallen en voldoende nachtrust nemen, dan brengt iedereen toch flink wat uurtjes dagelijks door in de slaapkamer. Wie daarom niet voldoende aandacht besteed aan een mooie en gezellige inrichting van zijn of haar slaapkamer, diegene doet er niet alles aan om zichzelf optimaal thuis te voelen in het eigen huis. Ben je op zoek naar ideeën? We geven er een paar. Kies de sfeer die bij je past.

Romantische sfeer

De slaapkamer is natuurlijk ook helemaal the place to be als het gaat om romantiek en gezellig tegen elkaar aanliggen. Het is daarom helemaal geen gek idee om hier jouw inrichting op aan te passen. Hoe maak je jouw slaapkamer romantisch? Heb je bijvoorbeeld weleens aan een écht hemelbed gedacht? Je kunt een klamboe ophangen waar u heerlijk met uw partner achter kunt kruipen. Klinkt dat niet knus?

Jouw slaapkamer omtoveren in brocante stijl zorgt vaak ook voor een spectaculair resultaat. De kleuren in het brocante interieur is vaak wit, grijs- en roomtinten, warme tinten zoals zacht roze, geel en andere pasteltinten. Deze stijl en kleuren geven een aanmerkelijk romantisch karakter aan jouw slaapkamer.

brocant-bedroom

Stijlvol zitten

fermob_balkonmeubelsHet inrichten van een zitgedeelte in jouw slaapkamer zorgt voor een open en uitnodigende sfeer. Door een aantal stoelen te plaatsen zorg je bovendien dat jouw slaapkamer er een functie bij krijgt. Behalve van je nachtrust genieten kun je bijvoorbeeld voor het slapen gaan nog even de laatste hand aan je werkzaamheden verrichten of je leest nog even een goed boek terwijl je in jouw favoriete stoel zit. Zorg er in ieder geval voor dat stoelen en tafels geen kapstok worden. Door de meubelstukken op gepaste afstand te plaatsen voorkom je eerder dat kledingstukken hier overeen worden gehangen.

Wanneer je over een aangrenzend balkon beschikt, dan kun je ervoor kiezen om hier leuke tuinstoeltjes neer te zetten. Als je van design houdt, dan zijn de Fermob tuinstoelen een goede optie. Op die manier beschik je ook over een fijn zitgedeelte. Helemaal fraai ziet het eruit wanneer het balkon vanuit de slaapkamer toegankelijk is met openslaande deuren.

Wanddecoratie

Zijn de muren in jouw slaapkamer erg kaal? Voeg dan wat nieuws toe aan je kamer door de wanden extra aan te kleden. Dit kan met stickers, een mooi schilderij maar je hebt tegenwoordig ook allerlei soorten behang. De mogelijkheden hiervoor zijn onbegrensd. Je kunt het zo gek niet bedenken. Foto’s, stadsplattegronden of jouw favoriete bloemen: het is allemaal op behangpapier te verkrijgen.