Hoe herken je een echte diamant?

Op het moment waarop je je geliefde ten huwelijk wil vragen, hoort de perfecte ring. Naast alle mogelijkheden die al door je hoofd gaan zoals: wat voor soort steen, wat voor soort ring en in welke kleur? Is het ook handig om erop te letten dat je niet wordt opgelicht als het gaat om de steen. Zoals het gezegde al zegt: diamonds are a girls best friend. Maar hoe herken je een echte diamant? Lees hier de tips die ervoor zorgen dat jij de expert wordt op het gebied van diamanten.

Krastest

Er werden vroeger genoeg huis-tuin-en-keuken testjes gedaan om te kijken of de diamant echt was. Een test die veel werd uitgevoerd was de zogenoemde ‘krastest’. Hierbij werd er met een diamant (of andere steen) over een spiegel gekrast. Wanneer er krassen zichtbaar waren werd dit gezien als een echte diamant. Helaas is deze test niet meer zo betrouwbaar als dat het vroeger was. Nepdiamanten laten tegenwoordig ook krassen achter.
Wat tegenwoordig veel wordt gedaan is om met je adem de diamant te bedwelmen. Bij een echte diamant verdwijnt de condens snel, echter is dit niet het geval bij een nepdiamant. Toch is deze test ook niet 100 procent betrouwbaar. Je ziet namelijk steeds vaker dat de bovenkant van een steen wel een diamant is en de onderkant een zirconia.

Gewicht

Aangezien geen van boven genoemde testen 100 procent betrouwbaar is, is het aller eerst belangrijk om te kijken naar het gewicht van de steen. Nou lijkt dit makkelijker dan gedaan. Want een steen los wegen lukt helaas niet. Probeer de ring daarom altijd even om. In dit geval is een zware ring niet altijd positief. Een zirconia steen, wordt namelijk vaak als nepdiamant gebruikt voor ringen. Deze steen is maar liefst 75 procent zwaarder dan een echte diamant.

Kleur

Ook de kleur is een belangrijk aspect om naar te kijken. Als je je diamant in het licht houdt verkleurt de steen als het goed is in een fluoricerende blauwe kleur. Wanneer je ring dus blauw wordt heb je een echte diamant te pakken. De kleur van de diamant zegt ook nog iets over de steen. Hoe lichter de diamant van kleur is hoe waardevoller.

Oneffenheden

Je zou denken dat een diamant perfect is, maar ook deze steen is niet flawless. Bekijk daarom je ring goed onder een vergrootglas en zoek naar oneffenheden zoals vlekjes.

 

Ben je opzoek naar een verlovingsring met een echte diamant? Bezoek dan de website van 123gold.nl de specialist in ringen en diamanten.

[DFR:category?c=1585483]