iPhone kopen: los of met een abonnement?

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een smartphone. Een van de grootste smartphone verkopers is Apple. De smartphones die bij Apple verkocht worden, krijgen de naam iPhone mee. Er zijn tal van redenen om te kiezen voor een Apple iPhone, voornamelijk omdat ze snel zijn, lang meegaan en soepel werken. Maar als je een iPhone gaat kopen, moet je dit dan doen in de vorm van een iPhone abonnement, of is het misschien beter om te kiezen voor een losse iPhone?

iPhone met abonnement vs. los

Het grootste nadeel van de iPhone, zal de prijs zijn. Het is eenmaal zo dat je voor een uitstekend product een hogere prijs moet betalen. Omdat de prijs van een iPhone relatief hoog is (zeker voor de nieuwste modellen), kiezen een hoop mensen voor een iPhone in combinatie met een abonnement. Hierdoor zal je de prijs van de iPhone over de looptijd van je abonnement betalen, zodat je niet alles in één keer hoeft te betalen. Het kan wel eens zo zijn dat je aan het begin een extra bedrag bij moet betalen, maar dit bedrag zal altijd minder zijn dan het los kopen van een iPhone. Tegen de tijd dat je abonnement er op zit, zal je wel alle kosten voor de iPhone betaald hebben.

Wil je toch liever niet met hoge maandelijkse lasten zitten, dan kan je er ook voor kiezen om de iPhone los te kopen. Dit kan je bijvoorbeeld doen in combinatie met een sim only abonnement. Hierbij zal je in het begin wel de volle prijs voor de iPhone moeten betalen, maar zullen de maandelijkse kosten een stuk lager uitkomen. Welke je voordeel heeft, zal geheel aan jezelf liggen. Mocht je al wel toe zijn aan een nieuwe telefoon, maar loopt je huidige abonnement nog. Dan is het misschien wel een idee om na te denken over het los kopen van de iPhone.

Nieuwe iPhone op komst

Apple zal elk jaar een nieuwe versie van de iPhone introduceren. In 2016 zal het nieuwe vlaggenschip van Apple de naam iPhone 7 krijgen. De iPhone 7 zal weer een stuk sneller zijn dan de voorgangers, en brengt een nieuw design met zich mee. Naast de iPhone 7 zal Apple ook weer een grotere versie aankondigen, de iPhone 7 Plus. Die heeft een scherm van rond de 5,5 inch, waar de iPhone 7 een scherm van rond de 4,7 inch zal hebben. Ook gaan er geruchten dat Apple in 2016 een iPhone aan zullen kondigen met een 4 inch scherm; de iPhone (5)SE.