Kamerplanten in je interieur

Het maakt niets uit wel seizoen het is, of het nou zomer is of winter, herfst of lente, kamerplanten in je interieur kan altijd en ze doen het altijd goed, als je ze goed verzorgt tenminste. Er zijn enorm veel soorten kamerplanten waar je uit kunt kiezen, en er passen er altijd wel wat bij je interieur. Als je een ongezellige hoek in de huiskamer hebt dan kun je er een mooie grote plant neerzetten en de hoek ziet er meteen een stuk beter uit. Het is leuk als je ook wat kleur hebt in de woonkamer, hiervoor zijn er planten die mooie kleuren hebben, zoals de orchidee die veel te vinden is in verschillende interieurstijlen.

Kamerplanten hoeven niet alleen in de huiskamer worden neergezet, je kan er ook je slaapkamer mee opfleuren. Een paar plantjes in de slaapkamer doet de ruimte er al heel anders uit zien, en zo kan je altijd variëren dat je iedere keer wat anders in je slaapkamer hebt staan. Waar je wel op moet letten als je planten in je slaapkamer zet, de planten moet tegen een lagere temperatuur kunnen en het is verstandig om ‘s nachts een raam open te zetten zodat ze wat kunnen luchten. Bladplanten zijn er geschikt voor in de slaapkamer, ook gatenplanten, bladbegonia’s en cactussen doen het goed op deze plekken. Mooie planten online bestellen is tegenwoordig erg hip.

Heb je toevallig al planten in je badkamer staan? Hier zijn speciale planten voor die gek zijn op warmte en vocht en dus perfect in de badkamer kunnen staan. Zo kan je de badkamer toch nog wat versieren en er groen uit laten zien. Je kan bijvoorbeeld Aloë Vera planten in je badkamer zetten of een Parapluplant, er zijn nog meer planten die goed in deze ruimte passen.

Orchideeën

Een orchidee is een mooie sierlijke plant die een speciale plek verdient in je huis. Doordat de orchidee verschillende kleuren bloemen creëren en de vormen van de bloemen verschillen, is de orchidee een speciale plant die als kunst kan worden gezien in het interieur. De orchidee is het hele jaar verkrijgbaar en vooral in het najaar wordt deze veel verkocht. Er zijn twee soorten orchideeën, je hebt de compactum en de phalaenopsishybriden. Bij de compactumsoorten zitten vaak meer bloemtakken, hier zitten kleiner bloemen aan. De Phalaenopsishybriden hebben vaak een of twee grote takken en hier zitten ook grotere bloemen aan. De orchideeën zijn er ook nog in verschillende kleuren die de plant erg sierlijk maken, zo kan je bij de compactumsoorten kiezen uit wit, blauw, rood, paars, roze, crème, bruin, geel en groen. Sommige orchideeën geven een lekkere geur af, de andere planten zijn gewoon geurloos. Wil je een orchidee kopen? Op Fleurdirect.nl is een ruim aanbod orchideeën verkrijgbaar.

Orchideeën en de verzorging

De verzorging van een orchidee is niet heel erg lastig, als je ze goed verzorgd gaan ze erg lang mee en kan je er veel plezier van beleven. De orchidee houdt ervan om in de zomer en de winter op een lichte plaats te staan, maar niet direct in de felle zon. Omdat er meerdere takken aan de plant zitten bloeit deze erg lang door en kan het wel twaalf tot zestien weken in bloei staan. Het is belangrijk dat de plant genoeg water krijgt, dit moet een keer per week gebeuren en het beste is om de pot even in lauw water te houden en de pot daarna goed uit te laten lekken zodat er niet te veel water bij komt. De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 tot 25oC, een goede kamertemperatuur dus.