De kneepjes van online daten

Heeft u genoeg van het alleen thuis op de bank zitten? Bent u weer toe aan een nieuw avontuur met een partner? Dan is het tegenwoordig geen gek idee om uw aan te melden op een (gratis) datingsite. Veel mensen verafschuwen het online daten, maar dit komt meer door het ontbreken van ervaring. Wij zullen u een aantal adviezen geven rondom het online daten en hopen voor u dat u een partner vindt die bij u past.

Profiel opstellen

Bij het online daten hoort natuurlijk een goed gevuld en persoonlijk profiel op de datingsite die u heeft uitgekozen. Wij raden u aan om te allen tijde eerlijk te zijn op het profiel en geen onjuiste dingen te plaatsen. Wanneer het eenmaal echt wat wordt tussen u en de persoon in kwestie zult u altijd tegen de lamp lopen. Hierbij maakt u natuurlijk geen goede indruk. Wees dus altijd eerlijk en zorg ook voor een goede profielfoto. Hierdoor krijgt de tegenpartij altijd een duidelijk beeld van uzelf en dit is natuurlijk wat u wilt. Wanneer het iemand aanspreekt zal hij/zij natuurlijk contact met u opnemen.

Gegevens delen

Wanneer u een profiel aanmaakt op een datingsite zult u de mogelijkheid krijgen om een gebruikersnaam in te voeren. U doet er goed aan om dit niet meteen uw eigen naam te geven, want iedereen kan dit vinden en hier gebruik van maken. Wanneer u op een prettige en vertrouwde manier contact heeft met iemand kunt u er altijd voor kiezen om alsnog uw persoonlijke naam met deze persoon te delen.

Ook wordt er wel eens gevraagd naar persoonlijke gegevens zoals uw telefoonnummer of e-mailadres. Wij raden het af om dit met iemand te delen, want hier kan ook alleen maar gebruik van worden gemaakt op een negatieve manier. Deel dit alleen wanneer u de persoon in kwestie volledig vertrouwd.