Leef je uit in een lederhose

Duitsland, Oktoberfest, bier, bratwurst, dirndl… In dit rijtje mag de lederhose natuurlijk niet ontbreken. De lederhose is de typische kleding voor mannen tijdens het bekende Oktoberfest dat elk najaar in het Duitse München wordt gehouden. De broek is oersterk en duurzaam. Wil jij origineel voor de dag komen met carnaval? Kies dan eens voor zo’n super originele lederhose en leef je uit.

Waar komt de lederhose vandaan?

Een lederhose is een traditionele leren broek. De broek wordt meestal gedragen met eveneens  leren bretels. Lederhosen worden van oudsher veel gedragen in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zuid-Tirol. Het is van oorsprong een kledingstuk voor de arme bevolking, vaak boeren. Die droegen de broek vanwege het gemak. Later werd de lederhose ook door de adel gedragen. Er zijn streken waar de lederhose nog steeds bij de dagelijkse outfit hoort. De lederhose is er in  twee uitvoeringen: een korte broek (die we in Nederland vooral kennen) en een lange broek. De lange variant van de lederhose wordt vooral op (kerkelijke) feestdagen gedragen.

De lederhose: voor elk wat wils
Lederhosen zijn er in alle maten en in veel verschillende kleuren en modellen. Voor elk wat wils dus. Maak je ‘Alpen outfit’ compleet met de bekende blokjesblouse en een paar kniekousen. Bij een lederhose horen namelijk geen sokken. Natuurlijk mag ook het typische Tiroler hoedje niet ontbreken. De originele hoed is meestal groen, maar wat let je om met carnaval een kleurig exemplaar op te zetten?

Maak de blits met carnaval

Kortom: ben jij klaar om de blits te maken met carnaval? Ben je uitgekeken op je oude vertrouwde boerenkiel en wil je nu weleens echt iets anders? Scoor dan snel een lederhose,  blokjesblouse, Tiroler hoedje en kniekousen. Bijkomend voordeel: je hoeft de komende jaren niet meer na te denken over een carnavalspak. Kom je er nog niet uit: bekijk het aanbod op www.compleetverkleed.nl