Online verkoop van Tuinmaterialen neemt toe

De online verkoop van tuinmaterialen neemt enorm toe, zo blijkt uit onderzoek van de website Tuinhoutcentrale.nl. De website heeft in de branche een uitgebreid onderzoek uitgevoerd en analyses gemaakt over de ontwikkelingen binnen de branche, met name gericht op de online activiteiten.

Ontwikkelingen in de markt
De ontwikkelingen binnen de markt zijn met meest opvallend, zo is te zien dat binnen de hele tuinbranche de online verkopen gestuwd worden. Met name in de schuttingen tak is een opvallende stijging te zien. Het aantal online aankopen is daar hard gestegen, dat heeft enerzijds te maken met ontwikkelingen binnen de hele samenleving, het wordt steeds normaler om (grotere en belangrijkere) producten online aan te kopen. Want ook een schutting wordt na de bestelling uiteraard keurig netjes thuis afgeleverd, sommige webshops bieden zelfs nog een plaatsingsoptie aan. Een andere ontwikkeling is natuurlijk het feit dat steeds meer consumenten steeds minder vrije tijd krijgen en dus niet de tijd hebben om een tuincentrum te bezoeken voor het uitkiezen van een schutting. Binnen de goedlopende categorie doen de houten schuttingen het veruit het beste, volgens Tuinhoutcentrale is dat omdat iedereen weet wat ze kunnen verwachten van een houten schutting. Omdat het toch nog wel een klein beetje nieuw is om via het internet te bestellen is het wel prettig als je zeker weet wat je kunt verwachten en dat het goed is.

Gevolgen vanuit de organisaties
De gevolgen op deze ontwikkeling in de samenleving vanuit de bedrijfskant is natuurlijk volkomen logisch, er zal meer aandacht besteed worden aan de ervaring van een consument op de websites van de aanbieders. Zo wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een simulatie proces waar mensen foto’s van hun tuin kunnen uploaden en vervolgens hun schutting in een visuele module alvast kunnen bekijken, zo krijgen ze een goed beeld van welk product het beste bij hun tuin zou passen.

Al deze ontwikkelingen en gevolgen zullen uiteindelijk leiden tot een consument die steeds meer online zal gaan shoppen en daardoor zal de online omzet naar verwachting alleen nog maar blijven groeien!