Op een gezonde manier afvallen

Wilt u verstandig afvallen? Heeft u overtollige kilo’s die u toch echt voor de zomer kwijt wilt? Dan is het verstandig om te edenken aan afvallen, maar dan wel op een juiste wijze. Er zijn een aantal vormen van afvallen zoals uw eetpatroon aanpassen of aan de slag gaan met sporten op een hoog niveau. Wij raden u echter aan om alle zaken te combineren, zodat u op de korte termijn ook resultaat gaat zien. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u binnenkort uw streefgewicht heeft behaald en een zomers figuur te pakken heeft.

Eetpatroon veranderen

Veel mensen zeggen dat sporten de belangrijkste factor in het afvallen is, maar dit is zeker niet het geval. Het veranderen van uw eetpatroon zorgt voor 80% van het te behalen resultaat. Daarom raden wij aan om op een verstandige manier een geschikt eetschema/eetpatroon op te stellen.

Allereerst moet u zorgen voor goede regelmaat in uw eten en drinken. Veel mensen slaan het ontbijt over en denken dit rond 12 uur nog wel even in te halen. Dit is echter niet goed, want op deze manier komen alle voedingsstoffen in één keer binnen. Ook kunt u een maaltijd of tussendoortje vervangen door een gezonde shake, zoals een proteïne shake of een eiwit shake.

Sporten op een verstandige manier

U heeft vast wel eens gesport en aan de hand van uw eigen ervaringen en behoeften kunt u een schema op laten stellen door een professional. Deze komt u tegen in de sportschool of kent u misschien wel in eigen kringen.

Wanneer u sport zult u uw eiwitsynthese op een hoog niveau moeten houden, want voor het aanmaken van spieren zijn eiwitten nodig. Wij raden u aan om te sporten in combinatie met BCAA aminozuren. Dit zorgt ervoor dat uw spieren niet afbreken en bij het niet sporten zult u minder snel merken dat u niet meer actief bezig bent.