Op rondreis door Zuid-Afrika

Wanneer je een vakantiebestemming zoekt die inspirerend en uniek is, dan is Zuid-Afrika zeker een goede optie. De Republiek van Zuid Afrika is aan de zuidpunt van Afrika te vinden en wordt omringd door de onafhankelijke staat Lesotho. Het land heeft een oppervlakte van maar liefst een ruime 1,2 miljoen vierkante kilometer en telt een kleine vijftig miljoen inwoners. Zuid-Afrika is niet alleen inspirerend, maar heeft ook meer dan voldoende te bieden om al je vakantiedagen op een leuke en onvergetelijke manier in te vullen.

Een bezoek aan het mooie Kaapstad

Kaapstad, de hoofdstad, wordt ook wel de Moederstad genoemd. Deze stad heeft eigenlijk twee verschillende gezichten. Aan de ene kant is het een prachtige stad om te bezoeken voor iedereen die van moderne architectuur en hippe plaatsen houdt, maar aan de andere kant zijn er ook zeer veel historische en culturele elementen te vinden. Je kunt er winkelen, uitgaan, genieten van natuur en de Tafelberg beklimmen. Vanaf de top kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de stad en de oceaan. Ben je groot fan van excursies en activiteiten? Dan is
Johannesburg
misschien een betere optie. Hier vinden de meeste georganiseerde uitjes plaats. Zo kun je bijvoorbeeld de beroemdste kleurlingenwijk Soweto bezoeken en op een speelse manier ontdekken hoe Johannesburg is ontstaan in Gold Reef City. De politieke hoofdstad Pretoria heeft veel bezienswaardige overheidsgebouwen en monumenten. Wie van geschiedenis houdt zou hier ook zeker een bezoek moeten brengen aan het natuurhistorische Transvaal Museum, waar onder andere veel archeologische vondsten te bezichtigen zijn.

Culinair genieten tijdens de vakantie in Zuid-Afrika

Coastal Region is de bekendste wijnstreek van het land. Wijnliefhebbers kunnen zich hier dan ook prima vermaken. Je kunt zowel op eigen gelegenheid door de streek trekken als middels een georganiseerd uitstapje. In de streek kan je onder meer wijnboerderijen en destilleerbedrijven bezoeken. Veel mensen kiezen hier voor de georganiseerde uitjes, zodat ze alles kunnen proeven en niet zelf terug naar hun verblijf te hoeven rijden.

De mooiste plekjes van Zuid-Afrika

Het oudste en bekendste wildpark in Zuid-Afrika is

Kruger National Park.
In dit prachtige wildpark kun je met eigen auto of in een groep op safari. Ook overnachten is hier geen enkel probleem, waardoor de kans erg groot is dat je in de vroege ochtend wilde dieren te zien krijgt. Iedereen die van rondreizen houdt zou zeker eens de Garden Route moeten proberen. Tijdens deze route doe je vele schilderachtige dorpjes aan, kom je eindeloze stranden tegen en maak je zowel culturele als avontuurlijke en sportieve uitstapjes. Je krijgt onder andere de mogelijkheid om te duiken, snorkelen, waterskiën en bungeejumpen. Als je op vakantie naar Zuid-Afrika gaat, dan heb je de mogelijkheid om niet alleen de mooiste plekjes van Zuid-Afrika te zien, maar zelfs van de hele wereld!