Retro kleding: terug van nooit echt weggeweest!

Tegenwoordig kennen we de ‘hipsters’, een moderne subcultuur die zegt afzet tegen de ‘mainstream’. De naam lijkt niet voor niets op ‘hippies’: het zijn twee stromingen die veel gelijkenissen tonen. Qua denkbeelden, qua muziek, maar ook qua kleding. Vintage en retro zijn namelijk helemaal terug van nooit echt weggeweest. Een trend waar wij maar wat blij van worden. Een prettig draagbare en makkelijk te creëren stijl die de meest vrolijke vormen aanneemt. Laat je dus vooral adviseren door je oma en duik snel samen in haar kledingkast én juwelenkistje. Lol en een hippe look gegarandeerd!

Vertel eens oma.. hoe pak ik dat aan?

Oma kan jou er alles over vertellen, maar dit was, nee is, helemaal hip:

monroeVrolijkheid overheerst! Polkadotjes, ruches, strikjes, lintjes, streepjes en kersjes. Kleurprints en -dessins: het mag – nee het moet! Trek je tuintje (lees: bloemenprintje) dus maar aan en strik dat sjaaltje in je haar!

Accessoires doen het werk. Groot, groter, grootst! En het mag opvallen (en ja, het mag ook nep zijn) zolang het maar glinstert en glittert!chanel

Less is niet altijd more! En zeker niet in het geval van badkleding. En dat beetje meer stof kan juist extra sexy zijn. Je mag je trouwens ook best uitleven met make-up voor een echte retro stijl. Cat eyes en rode lippen zijn een aanrader!

Sexy shoes maken je outfit af! Hakjes doen het goed, maar ballerina’s zijn ook ‘perfectly fine’. Zolang het maar vrouwelijk aandoet zit je goed!

En waar kan ik dat vinden?

Alhoewel je tegenwoordig zelfs in de H&M’s de retro trend terugziet wil je er natuurlijk wel een klein beetje bijzonder bijlopen. Dat is immers waar het bij deze stijl om draait. Waar vind je dat als oma’s kleding toch niet helemaal blijkt te passen en je ook de tweedehandswinkels inmiddels wel van binnen en buiten kent? Geen zorgen! Er zijn genoeg leuke merken die nieuwe kleding maken, maar wel helemaal vintage aandoen! Bij TopVintage vind je ze allemaal: bekijk bijvoorbeeld onze King Louie, Bettie Page en Vixen kleding! Hier ga je het zeker vinden!

[DFR:category?c=1577866]