RWD kenteken check online uitvoeren

Bij een geregistreerd voertuig op naam worden gegevens bijgehouden in het kentekenregister van het RWD. Tot 9 jaar lang worden de actuele voertuig- en persoonsgegevens opgeslagen. Veel sites bieden de mogelijkheid om met het invoeren van het kenteken gegevens op de te vragen van een auto.

Huidige voertuigen bekijken

Het RWD biedt de mogelijkheid om de voertuigen te bekijken die op je naam hebt staan en aansprakelijkheid voor hebt. Hiervoor moet je inloggen met je DigiD en er zijn geen kosten aan verbonden.

Voertuigen tot 9 jaar terug zien

Voor het aanvragen van je voertuigen tot 9 jaar terug zijn kosten verbonden. Hier kun je een PDF bestand van downloaden met alle gegevens die bij het RWD bekend staan over alle voertuigen waar je de afgelopen 9 jaar eigenaar van bent geweest en op uw naam stonden geregistreerd. Hierbij moet ook met DigiD worden ingelogd bij het RWD en zal er moeten worden betaald met iDeal.

Printbaar overzicht voertuiggegevens

Via het RWD voertuigrapport kan er een PDF bestand worden opgevraagd van de gegevens die bekend zijn over een voertuig bij het RWD, inclusief tellerstanden. Dit kan je gebruiken bij de verkoop van uw auto of ander voertuig. De koper heeft hierdoor een betrouwbaar overzicht van alle gegevens van de auto of voertuig. Hiervoor zal ook via DigiD moeten worden ingelogd en ook hier zullen kosten aan zijn verbonden, deze kunnen worden betaald via iDeal.

Waarom is het betrouwbaar voor de koper

Wanneer je als koper opzoek gaat naar een auto is het altijd maar de vraag in hoeverre je kan uitgaan van de informatie en geschiedenis van de auto die de verkopende partij aan je geeft. Een van de RDW overzicht van de voertuiggegevens geeft u hier wel zekerheid over.

Daarom is het als koper belangrijk dat je inzicht hebt hierin.