Schoenen trends zomer 2016

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat de open schoenen weer uit de kast mogen worden gehaald! Met welke style maak je de blits en wat kan echt niet meer? We hebben de grote shows gevolgd en de trends voor je op een rijtje gezet.

Kleuren

Zorg ervoor dat de kleuren van je schoenen in balans zijn met de rest van je outfit. Als je kiest voor een fel truitje, compenseer dit dan met een rustige kleur om je voeten en vice versa. Doe je je felroze sneakers aan? Ga dan voor een rustige kleur om je bovenlijf. Met kleuren als beige, wit, zwart, grijs, khaki en cognac zit je altijd veilig.

Soorten schoenen

Er komt een opvallende rentree, namelijk klittenband! Vroeger was dit voornamelijk de oplossing voor kinderen die moeite hadden om hun veters te strikken, nu wordt klittenband weer helemaal hip! Het geeft een nonchalante en hippe uitstraling, perfect voor de hipster dus.

Een andere schoen die zijn opwachting maakt, zijn de open Romaanse sandalen. De sandalen gaan hoog over de enkel en worden aan het been bevestigd middels veters en bandjes. Dit geeft zowel een stoere als classy uitstraling en staat perfect onder een zomerjurkje.

De instappers worden ook steeds populairder en de stijgende lijn zal ook deze zomer aanblijven. Praktisch en super hip! Ideaal voor een dagje strand en makkeijk te combineren met shorts. Instappers voelen heel comfortabel aan en zijn luchtiger dan een reguliere dichte schoen, maar niet zo open als een slipper. Ga bij instappers wel voor een rustige kleur, voornamelijk beige en wit zijn een aanrader.

Kun je niet wachten om jouw ideale outfit samen te stellen? Ga dan snel naar Shoezilla.nl en laat iedereen versteld staan!