Sinterklaas in het winkelcentrum

Wil je een leuke ontmoeting met Sinterklaas in het winkelcentrum voor je kinderen, sla er dan eens het weekkrantje op na. Hierin staat meestal wel aangekondigd wanneer de goedheiligman het winkelcentrum bezoekt. Vaak is het zo dat het winkelcentrum er diverse activiteiten omheen organiseert, waardoor er juist op zo’n dag veel bezoekers komen shoppen. Het grote doel van het winkelcentrum is natuurlijk verkopen en als ze zo meer bezoekers trekken, is dat natuurlijk erg wenselijk. Houd er dus ook rekening mee dat het juist op zo’n dag erg druk kan zijn in hetwinkelcentrum.

Schoentje zetten

Vaak wordt het bezoek van de Sint voorafgegaan aan een periode waar kinderen in het winkelcentrum een schoentje mogen zetten. Soms kun je zelfs een kleurplaat, schoen of stoomboot ophalen om thuis in elkaar te knutselen en te versieren. Deze mag je dan in het winkelcentrum neerzetten en tijdens het bezoek van de Sint mag je deze weer afhalen. Dit is natuurlijk ontzettend leuk voor de kinderen en trekt veel mensen naar de winkels.

Bij de Sint op schoot

Vaak komt het voor dat Sinterklaas op een mooie zetel de kinderen opwacht. Ze mogen dan even bij hem op schoot, er wordt een leuke foto gemaakt en ze krijgen snoep van de zwarte pieten. Veel ouders vinden dit ontzettend leuk en natuurlijk is zo’n foto geweldig. Maar je moet er wel lef voor hebben. Voor veel kleine kinderen zijn Sinterklaas en zwarte piet beangstigend. Voor hun is dit een onbekend gezicht waar ze ineens bij op de schoot moeten zitten. Houd hier dan ook rekening mee. Als een kind echt angstig is, kun je het beter van op een afstandje laten kijken en het laten zwaaien naar Sinterklaas.Vooral niet dwingen is de boodschap, ook al is zo’n foto leuk voor het album. Beter is het om het kind langzaam aan deze figuren te laten wennen. Voor je het weet, geeft het zelf aan dat het bij de Sint op schoot wilt!

Handje geven

Het komt ook voor dat Sinterklaas in het winkelcentrum zich gewoon onder het kooppubliek begeeft. Samen met de zwarte pieten loopt hij wat rond en neemt hij de tijd voor de kinderen die er zijn. De kinderen lopen naar de Sint toe en mogen hem vaak een handje geven. Op dat moment is er oogcontact tussen de Sint en het kind. Ze wisselen wat woorden uit en het kind krijgt iets lekkers van zwarte piet. Ontzettend leuk is zo’n spontane ontmoeting tussen Sinterklaas en het kind, die je als ouder natuurlijk een beetje in scène gezet hebt. Jij wist immers waar de goedheiligman was! Je hebt de camera in de aanslag en de reactie van het kind is onbetaalbaar.