Soorten paddo kweeksets in de aanbieding

Om te beginnen helpen kweeksets om bij u thuis tussen de 500 à 800 gram verse truffles te kweken. In de tijdspanne van enkele weken zal je thuis zien hoe de truffles zullen groeien. Om thuis truffles te kweken, heb je helemaal geen grote ruimte of een speciale uitrusting nodig, alles wat je echt nodig hebt is geduld.

In de kit zitten meestal de kweekgrond met het mycelium, de groeizak, een paperclip , een zak met ritssluiting en de handleiding voor meer informatie. Sommige sets zijn ook uitgerust met een vochtigheidskap. Alle kits hebben het certificaat organisch te zijn; als je dit label niet vindt op de kit, koop deze dan niet.

De verschillende types van champignon kweeksets die beschikbaar zijn:

  • PsilocybeCubensis B+ groei kweekset

Deze kit wordt het meest aangeschaft na de kit met de paddo’s, die binnen 3 weken al een oogst opleveren. Met deze kweekset kan je verschillende oogsten binnenhalen,telkens tot wel 600 gram. De zwammen kunnen hier een grootte bereiken van wel 30 cm. In deze kit zit voornamelijk kweekgrond met geënte sporen.

  • “Golden Teacher” (Gouden leraar) kweekset

Deze soort van paddo is nogal ruim bekend omwille van haar hallucinogene eigenschappen. Ze helpen je immers de wereld mooier te zien. Vanaf de late tachtiger jaren werd deze soort bekender en bekender, maar men wist toen nog niets van de achtergrond ervan. De hoedjes hebben een gouden schijn, vandaar dat men ze ook “gouden leraars” noemt. Om deze soorten zwammen bij jou thuis te laten groeien heb je immers niets anders nodig dat een beetje water en wat geduld.

  • Mexicaanse kweekset

De meest bekende , wereldwijd verspreide en gewoonlijk gebruikte paddo is de Mexicaanse zwam. Lang geleden ontdekten de primitieve stammen van Zuid-Amerika deze zwam en noemden haar “ het vlees van de goden”. Onervaren gebruikers houden er nogal van omdat deze zwam zo gemakkelijk te kweken is en omwille van haar soft effecten. Dit kit bezorgt je een voldoende hoeveelheid paddenstoelen.

Deze paddenstoel kweekkit is gekend omwille van het feit dat de effecten zwaarder zijn en dus worden ze meestal gekweekt om door ervaren gebruikers te worden gebruikt.

  • Hawaiiaanse paddenstoel kweekset

Deze soort zwam is een snelgroeiende soort, die zware vruchten voortbrengt en uitpuilende plaatjes heeft. Maar verwissel de Hawaiiaanse Cubensis niet met de Hawaiiaanse Copelandia. De Copelandia is een andere soort paddenstoel, helemaal anders dan de vorige. De toppen van de Hawaiiaanse groeien wijd uiteen en hebben een klokvorm, dikwijls licht bruin van kleur.

  • KohSamui kweekset

Deze soort werd ontdekt door de bekende mycoloog John Allen, tijdens een reis naar Thailand. De vruchten die hiermee geproduceerd worden zijn opmerkelijk korter maar hebben een vlezige stam en brede weelderige hoed. Men kan een opbrengst verwachten van ongeveer 800 gram aan verse champignons.
Wat is een paddo growkit?
Niet filtrerende growkit worden uitgebreid gebruikt in verschillende delen van Azië en Europa, omdat ze gemakkelijk te verkrijgen zijn en niet te duur zijn, in vergelijking van filtrerende groeizakken. Deze zakken worden gevuld met een vochtig samenstelling van gemengd kaf en zaagmeel dat gesteriliseerd wordt en dan afgekoeld wordt.

 

Kijk voor het volledige aanbod op Trufflemagic.com