Succesvol een baan vinden

Tegenwoordig is het vinden van een baan een stuk moeilijker geworden ten opzichte van vroeger. Dit komt doordat er steeds meer wordt verwacht van de werknemers en de voorwaarden van een te verkrijgen contract zijn steeds bepalender. Om op een succesvolle manier een geschikte baan te vinden moet u een aantal punten afgaan, voordat u daadwerkelijk aan de slag kunt bij een werkgever waar u ook echt een goed gevoel bij heeft. Daarom zullen wij voor u een aantal zaken toelichten, zodat u weet wat er allemaal gedaan kan worden.

CV en motivatie

Natuurlijk bent u nooit in één keer aangenomen, want er zullen waarschijnlijk meerdere sollicitanten voor een bepaalde functie zijn. U doet er echter wel goed aan om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie, want zo blijft u in beeld bij uw mogelijk toekomstige werkgever.

Daarom moet u ervoor zorgen dat uw CV goed en naar waarheid is gemaakt. De lay-out kan ook nog een belangrijke rol spelen, want veel personen houden het clean en simpel. Wij raden u aan om anders te zijn dan de rest en zorg dus voor creatief CV. Hiernaast moet u natuurlijk ook een motivatiebrief schrijven voor de functie die u wilt bekleden. Laat uw creativiteit de vrije loop en wees eerlijk.

Het solliciteren

Bent u op zoek naar een fulltime baan? Of naar een bijbaan te Amsterdam? Dan verschilt het natuurlijk bij het solliciteren, want een fulltime baan kan bij veel werkgevers nogal de veel benodigdheden oproepen. Zo moet u waarschijnlijk afgestudeerd en/of gespecialiseerd zijn in een bepaald deelgebied en het moet aansluiten op uw persoonlijke wensen en behoeften. Wanneer u een bijbaan gaat zoeken is het wel een stuk makkelijker, want de drempel ligt een stuk lager. U moet er echter wel voor zorgen dat de baan ook daadwerkelijk bij u past, want het is niet de bedoeling dat u ervan een aantal weken al de brij aan geeft.