Tips bij de aanschaf van een Tablet

Iedereen heeft er wel is wat over gehoord of zelf mee gewerkt, een tablet. Tegenwoordig zijn er vele duizenden soorten beschikbaar op de markt. Als je van plan bent om er één te kopen wordt het een moeilijk verhaal als je de winkel instapt, want welke moet je nou kopen?!

In dit artikel geef ik je een paar tips voor het aankopen van een tablet. Deze tips zullen jou wellicht wat uren in de winkel schelen, aangezien je beter weet waar je op moet letten.

Het budget

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is, wat is mijn budget? Als je dat weet kan je namelijk gerichter op zoek gaan naar een tablet in een bepaalde prijsklasse.

Tablets onder de 200 euro zijn erg simpel en hebben veel minder functies dan tablets die tussen de 400 en 600 euro zijn.

Budget 400 – 600 euro

Mocht je tussen de 400 euro of 600 euro te besteden hebben dan heb je veel keus wat betreft kwalitatief hoogwaardige tablets. Dit zijn vaak de nieuwste tablets van de bekendere merken die de beste prestaties leveren. Vaak krijg je ook een groter scherm. Voorbeelden van tablets in deze categorie zijn Apple ipad 4 en de samsung galaxy note 10.1.

Budget < 400 euro

Mocht je geen groot budget hebben dan blijft er natuurlijk genoeg keus over. Tablets die onder de 200 euro kosten, zijn vaak heel simpel, klein en hebben geen groot opslaggeheugen. Ook vallen de prestaties vaak heel erg tegen, zoals snelheid en resolutie. Ik raad je dan ook aan om wat meer te gaan sparen en op zoek te gaan naar tablets tussen de 200 en 350 euro. Deze tablets hebben betere prestaties in vergelijking met de budget modellen. Ze hebben een betere resolutie, betere snelheid en meer opslaggeheugen. Denk bijvoorbeeld aan een Ipad Mini (330 euro) of de google nexus.

Mocht je bijvoorbeeld een ipad hebben aangeschaft, en hij gaat binnen de kortste keren kapot? Dan kan je de ipad voordelig laten repareren.