Tips voor het verkopen van je auto

Wanneer je van plan bent om je auto zelf te verkopen, is het belangrijk dat je een goede advertentie plaatst. Je moet namelijk zorgen dat je er, tussen al die andere advertenties, uitspringt wat betreft inhoud.

Het is het handigste om te beginnen met het schoonmaken van het interieur van je auto. Zorg dat je met een stofzuiger de hele binnenkant van je auto kan schoonzuigen en maak vervolgens met een vochtig doekje, eventueel met een verfrissend geurtje, je dashboard en stuur schoon. Met glassex kan je vervolgens de binnenkant van je ramen schoonmaken.

Dan is het tijd voor de buitenkant van de auto. Begin allereerst met het nat spuiten van je auto met bijvoorbeeld een tuinslang. Op deze manier zorg je dat al het vuil dat op je auto zit even kan losweken. Als de auto dan volledig en goed nat is gemaakt, dan kun je beginnen met het grove vuil van je auto af te boenen zonder sop. Spuit vervolgens je auto nog eens nat omdat het losgemaakte vuil ervan af te spoelen. Daarna kun je een emmer vullen met, bij voorkeur speciale autoshampoo, en natuurlijk water. De speciale autoshampoo zorgt ervoor dat de auto bij het opdrogen geen strepen overhoudt door zeepresten die hier en daar misschien nog niet weggehaald waren.

Als je het emmertje hebt gevuld met een goed heet sopje (je moet er nog wel met je handen in kunnen natuurlijk), dan kun je de auto van boven naar onder gaan schoonmaken. Gebruik voor je ramen een ramenwisser om het beste resultaat te krijgen. Het is belangrijk om het van boven naar onder te gaan zodat je al het vuil dat van boven naar beneden druipt, vanzelf weer meeneemt als je naar beneden werkt.

Wanneer het erg warm weer is, dan kun je het beste ondertussen je auto af en toe nog even goed nat maken, zodat je hiermee het sop dat nog op je auto ligt te verwijderen. Doe dit vooral wanneer je geen speciale autoshampoo gebruikt. Is je auto helemaal ingesopt en heb je het sop ervan afgespoeld, dan kun je de auto met een schone (oude hand-) doek droog maken.

Auto schoon? Dan is het tijd om je auto op een rustig en mooie plek neer te zetten. Een zonnige dag zou natuurlijk perfect zijn. Maak vervolgens vanuit alle hoeken van de auto een foto en vergeet daarbij ook de binnenkant van de auto niet. Veel foto’s zorgen ervoor dat potentiële kopers de auto goed kunnen bekijken en daarom zal er eerder interesse voor zijn als de auto nog in goede staat is.

Om aan te tonen in welke staat je auto is, is het goed om de potentiële kopers inzage te geven in het onderhoudsboekje van de auto. Daarnaast zijn de auto’s het meest interessant wanneer zij zeer recent door de APK-keuring heen zijn gekomen. Geef daarbij eerlijk aan in welke staat je auto verkeert. Wanneer je een mankement toegeeft, dan zal dat het vertrouwen in je advertentie doen toenemen.

Op Speurders.nl kun je heel makkelijk je auto verkopen. Hier staan ook nog wat tips vermeld waar je aan kunt denken. Maandelijks heeft Speurders.nl zo’n 2,5 miljoen unieke bezoekers, waarbij de autorubriek het populairst is.

Mocht je daarnaast weer interesse hebben om een tweedehands auto te kopen, dan is Speurders.nl ook hier een zeer geschikte website voor.