Tips voor het kopen van een koelkast

Is uw koelkast kapot? Dan kunt u deze laten repareren. Maar soms is het voordeliger om een nieuwe koelkast te kopen.
In dit artikel leest u enkele tips die u op weg helpen bij het kopen van een nieuwe koelkast.
Inbouwkoelkast?

Een inbouw koelkast is meestal een wat duurdere koelkast. Voor een inbouw koelkast heeft u namelijk wel voldoende kasten nodig in uw keuken. Voordeel is wel dat deze op een nette manier weggewerkt kan worden.
Heeft u een groot gezin en wilt u het liefste een grote koelkast? Dan adviseren wij een losstaande koelkast te kopen.
Welk model kiest u?

De koelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo bestaan er tafelmodellen, kastmodellen, Amerikaanse koelkasten en bar modellen (hele kleine koelkasten).
Een tafelmodel hebben een hoogte van ongeveer 85 cm en een diepte en breedte van ongeveer 60 cm. Het inbouwmodel kan onder uw aanrecht geplaatst worden. Een losstaand tafelmodel kan dienen als bijvoorbeeld een werkblad.
De meest gebruikte modellen zijn de kastmodellen. Dit komt door de inhoud. Vooral bij gezinnen met kinderen is deze koelkast populair. Ook deze modellen zijn zowel vast als losstaand verkrijgbaar.
Ook de Amerikaanse koelkasten worden steeds meer verkocht. Deze bakbeesten zijn vaak een echte eyecatcher in de keuken. De inhoud van het koelgedeelte is vrij groot. De meeste Amerikaanse koelkasten hebben een tweede smallere deur voor het vriesgedeelte. Leuk en handig is de ijsdispenser die in de deur van de vriezer is geplaatst.
Kies een goed merk

Duur is niet altijd beter. Maar bij een koelkast adviseren we wel om voor een gerenommeerd merk te kiezen. Goede merken zijn onder andere Liebherr, Siemens, Bosch, Samsung, Bauknecht, Miele en Whirlpool.
Netto inhoud

De een heeft een koelkast nodig met meer inhoud dan de ander. Als je als enige gebruik maakt van de koelkast dan heb je wel genoeg aan 140 liter. Een koelkast voor een gezin moet wel 200 liter aan inhoud bevatten.
Energieklasse

Vroeger waren de koelkasten absoluut niet energiezuinig. Tegenwoordig is dat wel anders. Op alle nieuwe koelkasten staat een energielabel geplakt. Een koelkast met klasse A++ is het meest zuinig.

Vergelijk de Samsung RS7778FHCSR

[DFR:category?c=1569524]