Verbeter zakelijke contacten met unieke relatiegeschenken

Wanneer u actief bent als ondernemer, zult u geregeld te maken krijgen met het moeten onderhouden van zakelijke contacten. U wilt immers vermijden, dat er straks een leverancier of grote afnemer wegvalt uit uw klantenbestand! Een goede manier om de contacten met zakenrelaties goed te houden, is door af en toe unieke relatiegeschenken te bieden. Een relatiegeschenk is niet alleen geschikt voor de periode rond de jaarwisseling, maar kunt u vanzelfsprekend ook op andere momenten door het jaar heen gebruiken. Met een relatiegeschenk laat u uw zakenpartners blijken, dat u blij bent met de opgebouwde samenwerking. Relatiegeschenken kunnen tevens leuk zijn om af en toe aan uw werknemers te geven!

Promotie van uw eigen merknaam

Relatiegeschenken komen in tal van verschillende vormen voor. Op internet biedt een breed scala aan aanbieders hun relatiegeschenken aan, wisselend van simpele promotiemiddelen tot unieke cadeautjes waar u nooit eerder aan gedacht heeft. Voorbeelden van relatiegeschenken om uw eigen merknaam beter op de kaart te zetten, zijn bijvoorbeeld pennen, caps of petten, shirts of truien, aanstekers bedrukken enzovoorts. Voor een bedrijf in de IT-branche kan het bijvoorbeeld ook erg leuk zijn om een USB-stick te geven, waarop u een bestand met een persoonlijke tekst zet. Dit geldt ook voor fotograven, al kan er in dat geval beter voor bijvoorbeeld een unieke foto gekozen worden. U kunt dergelijke relatiegeschenken vaak in grote getalen laten bedrukken door een online drukker. Door het tijdloze van deze relatiegeschenken, maakt het niet uit als u wat overhoudt van de eerste bestelling.

Unieke relatiegeschenken voor zakenpartners

Veel bedrijven kiezen voor een relatief ‘saai’ relatiegeschenk, zoals een goede fles wijn of een leuk bos bloemen. Doordat steeds meer bedrijven voor een dergelijk relatiegeschenk kiezen, kan het veel leuker zijn om te kiezen voor een uniek relatiegeschenk! Denk bijvoorbeeld aan een zelf samengesteld pakket van verschillende kleinere relatiegeschenken. Cadeautjes als gezichtsmaskers, een cadeaubon voor een lekker luchtje of een diner, enzovoorts, vallen immers bij iedereen wel in de smaak. Het leuke aan een cadeaubon, is dat de ontvanger de cadeaubon op ieder gewenst moment kan gebruiken. De een wil immers direct uiteten na ontvangst van de cadeaubon, terwijl anderen wellicht wachten tot een uniek moment.

Ook is het leuk als u cadeaus voor zakelijke relaties zoekt bij een bepaald thema, bijvoorbeeld een gezond leven. Kies voor een minikasje met verschillende kruiden of groentes, wat niet alleen origineel maar ook erg lekker is!