Vergelijken van verzekeringen voor honden loont enorm

20% van de Nederlandse huishoudens heeft een hond. In Nederland is de hond een zeer populair gezelschapsdier. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden om deze reden ook een zogeheten hondenverzekering aan. Bekende verzekeringsmaatschappijen zoals bijvoorbeeld Ohra, maar ook specialistische verzekeringsmaatschappijen zoals Proteq.

Hondenverzekering lijkt op een zorgverzekering
“Inhoudelijk kun je een hondenverzekering het beste vergelijken met een zorgverzekering zoals wij mensen die kennen” zegt Tinki.nl. Tinki.nl is één van de websites die Nederland telt waar men hondenverzekeringen kan vergelijken. “Juist omdat het een complex product betreft is er een grote vraag naar informatie omtrent hondenverzekeringen. Hondenverzekeringen zijn volgens Tinki.nl niet alleen inhoudelijk complex, de maandpremies van hondenverzekeringen lopen ook erg uiteen” zegt één van de experts achter de website voor honden. Een verzekering voor je hond kost al snel enkele tientjes per maand. Door je te verdiepen in de materie van hondenverzekeringen én door vergelijkingswebsites te gebruiken ben je ervan verzekerd de juiste af te sluiten. De maandpremies en voorwaarden worden periodiek aangepast.

Spijt bij hondenverzekeringen
Veel hondenliefhebbers krijgen spijt van het feit dat ze geen hondenverzekering hebben afgesloten op het moment dat het te laat is. Bijvoorbeeld wanneer de hond een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Dit is te voorkomen door op tijd een hondenverzekering af te sluiten. Vooral het eerste levensjaar én wanneer de hond richting de bejaarde leeftijd gaat zijn het meest kostenintensief als het gaat om medische zaken. Hondenliefhebbers geven aan dat zij in het eerste levensjaar niet hebben gedacht aan een hondenverzekering. Domweg vergeten doordat er andere thema’s speelden zoals bijvoorbeeld: hoe lang mag ik wandelen met mijn puppy en andere vragen rondom de opvoeding en gezondheid.

Geen hondenverzekering nodig door financiële buffer
Een verzekering voor de hond wordt door veel hondenliefhebbers vermeden. De belangrijkste reden is omdat men een spaarpotje heeft opgebouwd voor de hond en deze kan benutten wanneer het nodig is. Het kan echter voorkomen dat de hond in zijn of haar jonge levensjaar een zware medische ingreep moet ondergaan en dat deze spaarpot nog niet voldoende is gevuld. Vanzelfsprekend staat de gezondheid van de hond áltijd op nummer één, maar de financiën moeten wel toereikend zijn om de hond de zorg te kunnen bieden. Veel hondenliefhebbers sluiten daarom een verzekering af wanneer de hond nog een puppy is en verlengen elk jaar de contracttermijn om eventuele financiële onzekerheid voor te zijn. Ben je van plan om een hondenverzekering af te sluiten? Vergelijk dan absoluut alle beschikbare hondenverzekeringen op websites zoals bijvoorbeeld Tinki.nl. Dát loont enorm!