Verhuizen of een (trap)lift installeren

Ouderen die hun huis met zorg en aandacht hebben ingericht, blijven natuurlijk het liefst thuiswonen. Om niet te hoeven verhuizen is het installeren van een extra traplift of huislift een goede oplossing.

Echter vaak zien mensen er tegenop om een traplift of huislift te installeren. Men vreest dat dit afbreek zou kunnen doen aan de inrichting of uitstraling van het huis. Maar met een goed advies is het mogelijk om uitgekiend een traplift te installeren. De traplift kan juist een extra dimensie geven aan een woing. Vooral als er bij een verbouwing of herinrichting rekening wordt gehouden met de plaatsing van de huislift, dan kan deze ook qua uitstraling van toegevoegde waarde zijn.

Huisliften zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, van modern en klassiek en in verschillende kleuren. De verschillende types kunnen vervolgens worden aangepast aan specifieke wensen.

Hydraulische systemen
Tegenwoorden worden de liften standaard geleverd met hydraulische systemen, in plaats van (goedkopere) elektrische spindelmotoren. Een hydraulisch systeem biedt niet alleen belangrijke voordelen ten aanzien van betrouwbaarheid en duurzaamheid maar garandeert bovendien een soepele comfortabele liftbeweging.

Bij het omhoog gaan van de lift wordt door een moderne en stille pomp een hoeveelheid olie in de cylinder gepompt. Bij het omlaag gaan van de lift loopt de olie vrijwel geruisloos terug in de pomp. In noodsituaties kan het hydraulisch systmeen manueel worden bediend, waardoor de lift naar beneden kan worden gelaten, zelfs als de elektronische nood omlaag functie niet functieert.

Traplift naar zolder
Mensen die er zelfs voor hebben gekozen om hun traplift naar de zolder door te trekken zijn zeer enthousiast. “Ons hele huis is nu weer bereikbaar. geworden. Ik kan weer gewoon mijn leven leiden zonder dat ik iets hoef op te geven”, hoor je vaak. “Op zolder heb ik mijn hobbykamer en ik ben zeer tevreden dat ik mijn hobby weer kan doen. Ook de prijs van een traplift of huisstijl zijn tegenwoordig heel acceptabel. Soms worden de kosten door verschillende verzekeringsmaatschappijen vergoed.