Verras uw zakenpartners met een fraai relatiegeschenk

Zakelijke relaties zijn u als ondernemer doorgaans veel waard, ze zorgen immers voor klandizie, werk of wellicht nieuwe samenwerkingen met andere partijen. Om uw dank uit te spreken aan zakenpartners, is het gebruikelijk om eens in de zoveel tijd een relatiegeschenk op te sturen. Dit wordt doorgaans gedaan rond de feestdagen, maar kan vanzelfsprekend ook op andere momenten in het jaar. Verras uw zakenpartners bijvoorbeeld net voor de zomervakantie met een leuk kleinigheidje. Voorbeelden van de meest gebruikte relatiegeschenken zijn een fles wijn, een krat met verschillende streekproducten, een cheque voor een diner of borrel naar keuze, enzovoorts. Welk type relatiegeschenk zou uw voorkeur krijgen?

Originele relatiegeschenken voor uw partners

Naast de eerder genoemde standaardrelatiegeschenken, zijn er vanzelfsprekend ook tal van mogelijkheden om te kiezen voor een origineler cadeautje. Wanneer u bijvoorbeeld in de IT-branche actief bent, zou een usbstick met uw logo en een persoonlijke tekst als bestand op de usbstick bijvoorbeeld erg leuk zijn. In een andere branche, zoals de marketing, kunt u een marketingproduct toesturen met uw eigen logo of een persoonlijke boodschap. Zo verrast u uw partners op een originele manier met relatiegeschenken die goedkoop zijn. Een usbstick hoeft immers niet meer dan een paar euro te kosten, waarbij u alleen nog extra betaalt voor het bedrukken van de sticks met uw eigen logo.

Mocht u een kleine onderneming zijn, dan kunt u de usbsticks eventueel los in de winkel kopen en hier enkel een bestand met een persoonlijke boodschap op zetten. Bij de groothandels voor relatiegeschenken dient u vaak namelijk al snel enkel honderden geschenken af te nemen, om het niet te duur te maken. U zult begrijpen dat groothandels geen drukmachines aanzetten voor slechts vijf tot tien relatiegeschenken. Een fles wijn of een mooi bos bloemen kan vanzelfsprekend ook altijd!

[DFR:category?c=1577703]