Verschillende soorten elektrische fietsen in Nederland

De elektrische fiets is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Nederland. De eerste ideeën voor een elektrische fiets ontstonden al eind 19de eeuw in de Verenigde Staten. De ideeën voor een elektrisch aangedreven fiets waren toen nog erg primitief. Gaandeweg de 20e eeuw is de techniek die gebruikt wordt voor de elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, flink doorontwikkeld. In 1992 waren er nog nauwelijks e-bikes commercieel verkrijgbaar. Dit begon toe te nemen vanaf het jaar 1993. Sinds 1998 neemt de verkoop van elektrische fietsen elk jaar nog toe! In de 21e eeuw is veel winst geboekt in de accuduur van de elektrische fietsen. De e-bikes zijn lichter geworden en de accu’s gaan langer mee. Hierdoor is het mogelijk om veel langere afstanden af te leggen op een elektrische fiets dan voorheen mogelijk was. Gaat u voor het eerst een elektrische fiets kopen? Dan gaat er een wereld voor u open. Er zijn veel verschillende soorten elektrische fietsen beschikbaar in diverse prijsklassen. In deze blog leest u waar u op moet letten bij de aanschaf van een elektrische fiets.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets

1. De plaats van de motor
Fietsen op een elketrische fiets gaat makkelijker dan bij een gewone fiets. De motor kan op drie verschillende plekken geplaatst zijn. Namelijk: Bij het voorwiel, bij het achterwiel en onderaan de trapas. Als de motor in het voorwiel zit heeft de elektrische fiets bijna altijd een dichte kettingkast en een naafversneling. Dit zorgt ervoor dat de fiets nagenoeg onderhoudsvrij is. Zit de motor in het achterwiel is er geen plaats voor een naafversnelling. Het voordeel is wel dat uw een directe aandrijving heeft en dit dus zeer gemakelijk fietst, ook zonder trapondersteuning. Het nadeel van een elektrische fiets met de motor bij het achterwiel is, is dat het meer onderhoud vergt. Naast een motor bij het voor of achterwiel zijn er ook fietsen waarbij de motor bij de trapas zit. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de fiets een stuk lager waardoor u een betere wegligging heeft. Ook heeft u geen extra weerstand vanwege de motor.

De accu
De plaats van de accu is erg belangrijk bij een elektrische fiets. De accu kan onder de bagagedrager, in de kettingkast of op het frame worden gemonteerd. Ook hier is de plaats belangrijk voor het rijgedrag. Wat voor u het beste is kunt u het beste ervaren door op diverse fietsen te rijden.

Er zijn twee verschillende accu’s die gebruikt worden in elektrische fietsen. De nikkel-metaalhydride(Ni-MH) en de lithium-ion (LiOn). De LiOn accu is het lichtst en zijn in verhouding ook onderhoudsvrij. Met Ni-MH accu’s moet voorzichter geworden omgegaan. Voor een lange levensduur moeten ze af en toe helemaal volgeladen worden, ook als u een tijd niet op de fiets heeft gereden.

De accu’s zijn soms ook los te koppelen wat handig kan zijn als er geen stopcontact in de buurt is. Top voor het opladen van de accu: De accu moet altijd op kamertemperatuur worden opgeladen. De accu van een elektrische fiets is een kwetsbaar onderdeel. Vraag daarom altijd bij de aanschaf van een fiets naar de garantie op de fiets en de accu in het bijzonder.

Actieradius
De actieradius voor een fiets is ook een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden. De actieradius is de totale afstand die u kunt afleggen op de elektrische fiets zonder uw accu op te laden. Deze actieradius is afhankelijk van heel veel factoren:

– Snelheid
– Totaal gewicht
– Weersomstandigheden
– Schakelen
– Rijprogramma
– Bandenspanning

Als u korte afstanden rijd is de actieradius minder belangrijk. Als u lange afstanden rijdt is een hoge actieradius wel belangrijk.

Welke elektrische fiets past het beste bij u?

[DFR:category?c=1569132]