Verzekeringen op vakantie

Op vakantie in het buitenland is het belangrijk u zichzelf goed verzekerd heeft. Het is daarom handig voor uw vertrek te bedenken wat u nodig heeft. Met een reisverzekering kunt u zichzelf tegen onverwachtse kosten als diefstal, verlies en beschadiging van uw bagage beschermen.

Zorgverzekering
Wanneer u op vakantie gaat naar het buitenland, blijft u recht op zorg gewoon van kracht. Enkel de vergoeding van gemaakte kosten en de medische zorg die u kunt krijgen is afhankelijk van het vakantieland. Het is dus mogelijk dat de verzekering niet alle kosten dekt. In dit geval heeft u een aanvullende verzekering nodig. Voor de goedkoopste zorgverzekering kan het handig zijn verschillende aanbieders te vergelijken.

Kortlopende reisverzekering
In de meeste gevallen heeft u een kortlopende reisverzekering nodig. Deze verzekering sluit u af voor een specifieke reis of vakantie. Je kunt kiezen vanaf welke datum de verzekering in gaat en welke datum deze weer afloopt. Doordat je de verzekering voor die ene specifieke reis afsluit kunt u de verzekering exact afstellen op u behoeftes. Hierbij is het goedkoper doordat de periode kan worden afgebakend. Hoe korter u verzekerd bent hoe goedkoper dit natuurlijk is. Het grootste nadeel is dat u de verzekering kunt vergeten af te sluiten voordat u vertrekt.

Doorlopende reisverzekering
Wanneer u meerdere keren per jaar op vakantie gaat kan het handig zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Op deze manier bent u doorlopend verzekerd en kunt u het vliegtuig pakken op elk gewenst moment. De verzekering pakt goedkoper uit vanaf ongeveer drie vakanties binnen een jaar, afhankelijk van waar u deze afsluit.

Annuleringsverzekering
Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten van het vroegtijdig afbreken of annuleren van een vakantie. Wanneer je buiten jouw schuld om niet meer prettig op vakantie kunt zal je de verzekering kunnen aanspreken. De onvoorziene verstandigheden die in de meeste gevallen worden vergoed zijn bijvoorbeeld: Ziekte, overlijden van een naaste en onvrijwillig ontslag.