Voer je kenteken in op een site en kom meer te weten over je autogegevens

Er zijn diverse sites in de omloop die jou aan de hand van het kenteken gegevens over je auto mogen verstrekken. Dit zijn sites van instanties en maatschappijen die belang hebben bij het wegverkeer en de regelgeving hieromtrent. Verzekeringsmaatschappijen, de ANWB en de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) hebben gegevens van auto’s in pacht die klanten en autorijders naar believen op kunnen vragen. Doe daar je voordeel mee en word jezelf bewust van de vermogens, schade en waarde van de auto waar je in rijdt of wilt gaan rijden.

Wat voor een soort gegevens kan ik opvragen?

Www.kentekencheck.nu is een website die aan de hand van een kenteken informatie en gegevens van een automobiel op kan rakelen. Wil je bijvoorbeeld weten of een bepaalde auto die je op het oog hebt niet gestolen is? Wil je weten hoe de auto de laatste algemene periodieke keuringen (APK) heeft doorstaan? Of wil je een berekening laten maken van de wegenbelasting, de autoverzekering of de autofinanciering? Op sites als www.kentekencheck.nu is dit allemaal, en nog veel meer, mogelijk.

Zijn er kosten verbonden aan het opvragen van gegevens?

Ja en nee. Sommige sites vragen een kleine vergoeding voor het verstrekken van gegevens. Dit geldt echter niet voor alle sites. Andere site geven gratis op aanvraag een nagenoeg compleet overzicht van jouw autogegevens. Het nadeel van deze gratis sites kan echter weer zijn dat niet de beschikking hebben over bepaalde gegevens. Ben je specifiek op zoek naar bepaalde autogegevens? Raadpleeg dan de instantie die deze specifieke gegevens in het systeem heeft staan.