Voordelen prepaid creditcard

Een prepaid creditcard is tegenwoordig de nieuwste trend. Voornamelijk onder de mensen die niet in aanmerking komen voor een klassieke creditcard zoals bijvoorbeeld studenten. Het gaat hier dan vaak om de personen waarvan de bank ze niet als kredietwaardig ziet of geen bewijs van inkomen kunnen tonen. Een prepaid creditcard is dan de ultieme oplossing. Ideaal voor bijvoorbeeld een vakantie in het buitenland, maar ook voor je online bestellingen thuis vanaf de bank. Niet elke online shop accepteerd namelijk een overschrijving, heeft geen iDeal of andere betaalmogelijkheden. Meer weten over de voordelen van een prepaid creditcard? Lees dan vooral even verder.

Praktisch

Kopen via het internet is de trend van dit moment. Een creditcard is dan vaak onmisbaar, voornamelijk bij bestellingen bij webshops uit het buitenland. Vergeet daarnaast niet eBay. Een creditcard kan ervoor zorgen dat je toch die bestelling kan plaatsen. En het voordeel van een prepaid creditcard is, is dat je zelf bepaalt hoeveel geld je erop zet. Dit zorgt ervoor dat je creditcard dus een limiet heeft en je niet meer kan spenderen dan het bedrag dat op je creditcard staat. Ga je op vakantie buiten Europa? Dan is een prepaid creditcard ook erg handig. Denk aan de Verenigde Staten of bijvoorbeeld Thailand. Niet overal wordt een pinpas geaccepteerd, de prepaid creditcard is dan ideaal om toch met een kaart te kunnen betalen en geen cash.

Zelf maximale bedrag bepalen

Zoals al eerder genoemd, bepaal je bij een prepaid creditcard zelf vooraf hoeveel geld je op je kaart wilt zetten. Hierdoor kan je dus geen schulden maken, want je hebt vooraf het bedrag al op je prepaid creditcard gezet. Je waardeert de kaart als het ware op om er gebruik van te kunnen maken en wordt dus vaak ingezet om bij bepaalde webshops te kunnen winkelen en er beperkte betaalmogelijkheden zijn. Hierdoor heb je dus geen kredietrisico. Dit is een groot voordeel voor als je geen schulden wilt maken, of voor de mensen die in het verleden wel schulden hebben gemaakt en niet meer in aanmerking komen voor een klassieke creditcard. Op deze manier kan je toch gebruik maken van de betaalmethode.

Geen BKR toetsing en geen maandelijkse kosten

Dit is het grootste voordeel van de prepaid creditcard. Er is namelijk geen BKR toetsing. Je hoeft namelijk geen bwwijs van inkomen in te dienen en daardoor dus geen BKR toetsing te ondergaan om in aanmerking te komen voor een creditcard. Daarnaast zijn er geen maandelijkse kosten verbonden aan een prepaid creditcard. Bij een prepaid creditcard betaal je alleen voor de activering van de kaart.

Maak jij gebruik van een prepaid creditcard? Meer informatie over de prepaid creditcard vind je hier.