Waarom de consument verschuift van off naar online winkelen

Tegenwoordig besteden de meeste consumenten hun geld online. Online spullen kopen wordt steeds populairder dan zelf naar de winkel gaan. In de VS worden 9% van alle aankopen al online gedaan op webshops. Ook geeft de gemiddelde consumenten online veel meer geld uit dan offline. De belangrijkste reden voor de interesse in online webwinkels is dat de winkeliers tegenwoordig hun websites flink hebben verbeterd doormiddel van betere content of het gebruik maken van een mailinglist.

De interesse van de klant verschuift dus steeds meer van offline naar online winkels. Dit heeft te maken met verschillende oorzaken. Vaak is een aankoop van een kledingstuk op het internet een paar tientjes goedkoper. Daarnaast hebben ze vaak alle maten of modellen beschikbaar en wordt het soms binnen 1 dag al bezorgd. De meeste mensen herkennen het zure moment dat als je iets moois ziet in de winkel, hij niet op voorraad is. Ben ik voor niks de deur uitgegaan denk je dan. Ook zijn de onbeperkte openingstijden op het internet 1 van de redenen waarom het goed gaat met de e-commerce winkels.

 

Winkeliers moeten zich onderscheiden van andere webwinkels

Doordat de consument steeds meer aankopen doet op het internet, stijgt ook de concurrentie tussen de webwinkels. Het is dus zeer belangrijk voor de webshop winkels om zich zo veel mogelijk te onderscheiden van hun concurrentie. Dit kan op vele manieren. Denk aan mooie content op de website, kortingen, social media. Echter moet je als winkelier wel de kennis in huis hebben om een mooie en onderscheidende webshop te creëren. Dit vergt veel kostbare tijd en de website moet regelmatig bijgehouden worden. Mocht je als winkelier niet zo creatief zijn en weinig ervaring hebben met het bouwen van webwinkels, dan kan je altijd een webwinkel laten bouwen door een professioneel bedrijf.