Waarom een veiligheidscamera belangrijk is!

Een veiligheidscamera ook wel bewakingscamera genoemd, is een camerasysteem waarmee men beelden kan opnemen van inbraken, diefstallen etc. Zo een veiligheidscamera werkt veelal samen met een DVR recorder, momenteel kan men profiteren van HD en Full HD camerabeeld als men gebruik maakt van een AHD bewakingsrecorder. De doe het zelf complete pakketten zowel in 1080p als in 720p, zijn perfect geschikt voor particulieren en kleine bedrijven. Zo koopt u al een goedkope set waar u alles mee kan zien, ook kentekenplaten van autoís en superscherp digitaal nachtzicht, dus totaal geen opsporing verzocht beelden! Tuurlijk kan u een van de beste bewakingscameraís kopen zoals een SDI of IP cctv camera systeem, maar de prijzen van deze systemen zijn behoorlijk hoog. Een perfect alternatief is dan ook AHD of HDCVI, ideaal voor full hd beeld via coax kabel. Heeft u een verouderd camerasysteem waar nog gebruik wordt gemaakt van tv lijnen, stap dan nu over naar hd want zo duur kost dat niet! Een bewakingscamera systeem is meestal voorzien van 4 tot 16 bnc ingangen, mits het een ip bewakingscamera is. Er zijn ook digitale video recorders met maximaal 32 bnc ingangen.

Hoe lang kan men opnemen?
Als een dvr recorder voorzien is van 1TB harddisk en alleen opname bij beweging, dan is het vaak mogelijk om zeker 2 weken lang op te nemen, maar dit is ook sterk afhankelijk van de recorder instellingen, hoeveel frame rates en het beeldkwaliteit en uiteraard ook hoeveel beweging er per dag plaatsvindt. Wij hebben een handige rekentool om per project te berekenen hoeveel GB aan data opslag nodig zal zijn.

Wat is de beste en goedkoopste HD bewakingscamera systeem?
Dat is zonder twijfel een compleet AHD bewakingscamera set, of een HDCVI set.
Een IP of SDI camera is nog duurder dan de camerasystemen hierboven.
Zowel AHD als HDCVI levert HD en Full HD beeld voor extreem lage prijzen!

Wat betekend p2p cloud?
Een vraag wat wij vaak krijgen is, wat betekend p2p cloud en wat zijn de voor en nadelen?
P2P cloud is een techniek waarmee men met een DVR recorder die is aangesloten op een router, direct de beveiligingsbeelden kan ontvangen op een Iphone of Android smartphone zonder enige aanpassing in de router zelf, dus vrij van poort verwijzingen. Deze p2p cloud techniek is ook uiterst handig voor particulieren in BelgiÎ, bedrijven krijgen vaak een statisch ip adres. Bij particulieren wisselt het ip adres vaker dan in Nederland en men kan dan ineens niet meer inloggen, omdat het ip adres veranderd is. Cloud technologie lost dit probleem op, want p2p cloud verbinding werkt niet met ip adres, maar met een uniek serienummer voorzien van barcode welke via de app te scannen is.
De verbinding is beveiligd door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord.
Nadeel van cloud is dat gebruikers met een trage internetsnelheid de beelden traag ontvangen, oftewel schokkende beelden. In dit geval zou het fijner zijn om via het publieke ip adres in te loggen, omdat men dan direct op de DVR recorder gaat inloggen en niet via de cloud, zullen de beelden sneller binnen komen. Om het probleem met wisselende ip adressen op te vangen, kan men gebruik maken van dyndns. Met dyndns maakt de gebruiker een eigen url aan waarmee verbinding gemaakt kan worden, voorbeeld het ip adres 188.345.8.34 wordt dan www.dvrdata.org. Dyndns zorgt ervoor dat men altijd kan inloggen via het ip adres, ook al veranderd deze dagelijks.

Draadloze bewakingscamera’s
Een goed alternatief kan een draadloze camera zijn, hiermee kan men draadloos beelden ontvangen zonder overal kabels te moeten trekken. Tip het is ook mogelijk om homeplugs te gebruiken bij een ip camera set. Er zijn nu ook draadloze camera’s met netwerk aansluiting om met een smartphone op afstand live mee te kijken.