Waarom kiezen voor een medisch toetsenbord?

Het is voor veel instellingen en bedrijven een doorn in het oog: de smerigheid die een toetsenbord met zich meebrengt. Een toetsenbord is een broeinest van bacteriën. Het is zelfs zo erg dat een gemiddelde wc-bril minder bacteriën bevat dan een toetsenbord. Je kunt je voorstellen dat een smerig toetsenbord bij een ziekenhuis niet echt gewenst is. Hier biedt het medisch toetsenbord uitkomst. Wat is het en waarom moet je er voor kiezen?

Wat is een medisch toetsenbord?

Zoals in de inleiding al werd geschetst is een toetsenbord een bron van bacteriën. Vooral binnen zorginstellingen en ziekenhuizen is dit niet ideaal, omdat patiënten erg vatbaar zijn voor bacteriën. Dit kan leiden tot infecties of ziektes, kortom: een schoon toetsenbord is een must.

Gewone toetsenborden bieden veel ruimte tussen de toetsen en zijn erg open. Hierdoor kan er veel rommel tussen de toetsen komen. Het schoonmaken van een gewoon toetsenbord is een lastig klusje. Wil je namelijk alle bacteriën verwijderen, dan moet je alle toetsen verwijderen en ze 1 voor 1 schoonmaken. Een tijdrovende klus.

Het medisch toetsenbord is zo ontworpen dat deze gemakkelijk schoon te houden is. Bij normale toetsenborden moet je voorzichtig zijn met water en desinfecterende zeep, maar de medische toetsenborden zijn waterdicht. De toetsenborden zijn daarom in een handomdraai schoon te maken!

De keuze voor een medisch toetsenbord

Voor veel instellingen en bedrijven kan een medisch toetsenbord uitkomst bieden. Je hoeft je namelijk nooit meer druk te maken om smerige toetsenborden. Medewerkers hoeven zich niet meer in bochten te wringen om een toetsenbord schoon te maken. Een doekje met wat desinfecterende zeep zorgt er voor dat het toetsenbord weer schoon is.

Een medisch toetsenbord is zelfs zo gemakkelijk schoon te maken dat het na bijvoorbeeld elke patiënt gedaan kan worden. Zo kan dit toetsenbord ook voor huisartsen een ideale oplossing zijn. In elke omgeving waarin hygiëne van groot belang is zou een medisch toetsenbord moeten staan.